Antena 3 CNN Actualitate Peste 38.000 de profesori au susţinut examenul de titularizare. Camere de supraveghere, în sălile de examinare

Peste 38.000 de profesori au susţinut examenul de titularizare. Camere de supraveghere, în sălile de examinare

Peste 38.000 de profesori au susţinut examenul de titularizare. Camere de supraveghere, în sălile de examinare
13 Iul 2011   •   14:30

Profesorii au dat miercuri examenul de titularizare. La concurs s-au înscris peste 38.000 de candidaţi.

Subiectele la titularizare au fost transmise şi preluate în condiţii de securitate de către toate cele 155 de centre de examen şi de către inspectoratele şcolare judeţene, astfel încât concursul a început conform graficului, informează Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, citat de Mediafax.

La concurs s-au înscris 38.064 candidaţi, dintre care 4.237 sunt absolvenţi din promoţia 2011. Numărul total de posturi didactice/catedre vacante titularizabile este de 4.471 , iar de posturi didactice/catedre vacante/rezervate netitularizabile -  42.731.
   
Cele mai căutate discipline sunt educatoare, institutori/învăţători, limba şi literatura română, limba şi literatura engleză, educaţie fizică şi sport, matematică, psihopedagogie specială, istorie, geografie, limba şi literatura franceză, religie ortodoxă, biologie, a precizat sursa citată.
   
Rezultatele concursului se afişează la sediul unităţii/instituţiei de învăţământ unde s-a desfăşurat concursul, în 18 iulie.
   
Înregistrarea contestaţiilor şi transmiterea acestora comisiei de rezolvare a contestaţiilor are loc în intervalul 18 - 19 iulie, iar rezultateler finale se afişează în 21 iulie.
   
Prima etapă de repartizare - repartizarea în şedinţă publică, la nivel de centre de concurs/unitate de învăţământ, a candidaţilor care au obţinut cel puţin nota 7.00, pe posturile didactice/catedrele vacante titularizabile se face în 22 şi 25 iulie.
   
Pentru a doua etapă de repartizare - repartizarea la nivel naţional a candidaţilor care au obţinut cel puţin nota 7.00, pe posturile didactice/catedrele rămase vacante titularizabile după prima etapă în perioada 27 - 28 iulie 2011 candidaţii interesaţi depun opţiuni la centrele de concurs unde s-au înscris.

În data de 29 iulie 2011, se realizează repartizarea computerizată la nivel naţional, în baza opţiunilor depuse de candidaţi.

Camere de supraveghere în sălile de examen

La Constanţa, organizatorii au montat anul acesta camere de supraveghere în sălile unde se susţine examenul de titularizare. În Constanţa, cele mai căutate posturi sunt cele de educatori, şi profesori de limba  română,  limba engleză şi educaţie fizică.

Candidaţii au lăsat la intrarea în săli toate sursele de inspiraţie. Profesorii spun că nu simt o presiune suplimentară din această cauză.

Rezultatele concursului se vor afişa pe 18 iulie, iar cei nemulţuimiţi de nota primită au la dispoziţie o zi pentru a depune contestaţiile.


×
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close