Antena 3 CNN Actualitate Plantaţii de fructe exotice în România. Bananele, kiwi şi rodiile ar putea deveni în curând fructe autohtone

Plantaţii de fructe exotice în România. Bananele, kiwi şi rodiile ar putea deveni în curând fructe autohtone

Plantaţii de fructe exotice în România. Bananele, kiwi şi rodiile ar putea deveni în curând fructe autohtone
Sursa foto: Foto: business-ethics.com
21 Iun 2013   •   08:29

Bananele, kiwi şi rodiile vor deveni în curând fructe autohtone. Deocamdată, sunt cultivate la nivel experimental, dar specialiştii spun că în curând pot fi înfiinţate plantaţii în sudul ţării. De exemplu, la doar o sută de kilometri de Capitală, migdalii cresc deja pe marginea străzilor, fără să fie exploataţi şi transformaţi în culturi profitabile. 

Soiurile au fost aclimatizare, după ani de muncă, iar acum pomii sunt roditori. Universitatea de Agronomie din Bucureşti a început cu kiwi, iar acum are o întreagă plantaţie.

E nevoie de o investiţie în plantă, în sistemul de susţinere şi cel de irigaţii. Iar culturile de plante exotice pot fi înfiinţate în Sudul României.

Acum specialiştii universităţii lucrează la aclimatizarea rodiei. Se lucrează în medii sterile, cu aparatură performantă.

La Tohani, în Prahova, migdalii cresc fără ajutorul oamenilor. Clima e blândă şi solul numai bun. Localnicii transformă fructele în dulceaţă, le vând sau le dau la schimb.
.
Plantele au un avans în vegetaţie de aproape o lună,  aşa că există zone unde culturile de kiwi sau de banana nordului ar putea deveni profitabile.

×
Subiecte în articol: banane
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close