Poliţistul Cristian Cioacă rămâne ”la răcoare”

de M.Z.    |    17 Ian 2013   •   17:50
Poliţistul Cristian Cioacă rămâne ”la răcoare” Foto: Intact Images

Cristian Cioacă va rămâne în continuare după gratii, după ce Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a respins joi cererea poliţistului, privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a interzicerii de a părăsi ţara sau oraşul de domiciliu, informează Agerpres.

Polițistul Cioacă a fost arestat preventiv pe 5 decembrie 2012 pentru 29 de zile, în urma unei decizii a CAB, după ce procurorii au susţinut că au găsit noi probe care îl incriminează de decesul soției sale, avocata Elodia Ghinescu.

Măsura a fost prelungită de Tribunalul Bucureşti pe 28 decembrie, decizie ce a fost atacată cu recurs de Cristian Cioacă.

Procurorii au găsit urme de sânge aparţinându-i Elodiei Ghinescu pe tocul pistolului lui Cioacă, pe o mochetă din portbagajul maşinii poliţistului şi în mai multe locuri din apartamentul lor, iar una dintre aceste pete are dimensiunea de 50 cm.

Potrivit acestora, în noaptea de 29-30 august 2007, Cioacă a ajuns la domiciliu în jurul orei 3.00, după ce îi făcuse o vizită unei femei, iar la scurt timp, ''în cadrul unui conflict grefat pe starea de tensiune dintre cei doi soţi, inculpatul i-a aplicat victimei mai multe lovituri''.

Potrivit anchetatorilor, după şi-a omorât soţia, Cioacă a ascuns şi distrus mijloacele de probă, aruncând într-o râpă situată la 4,6 km de Poiana Braşov mai multe obiecte care purtau urmele de sânge ale avocatei, a spălat urmele de sânge de pe pereţii din apartamentul în care locuiau, aplicând un strat suplimentar de glet şi de vopsea lavabilă.

Avocata Elodia Ghinescu, soţia poliţistului Cristian Cioacă, a dispărut de la domiciliul din Braşov la sfârşitul lunii august 2007.

Anchetatorii au făcut cercetări ample în apropierea oraşului, dar şi în judeţul Argeş, unde locuiesc părinţii poliţistului, însă nu au găsit cadavrul avocatei.

Pe 8 noiembrie 2011, avocata Elodia Ghinescu a fost declarată moartă, în urma unei decizii a Judecătoriei Braşov.Parteneri
x close