Antena 3 Actualitate A început postul Adormirii Maicii Domnului. Ce nu au voie să facă credincioșii

A început postul Adormirii Maicii Domnului. Ce nu au voie să facă credincioșii

de Redacția Antena 3    |    02 Aug 2021   •   15:00
A început postul Adormirii Maicii Domnului. Ce nu au voie să facă credincioșii
Sursa foto: Antena 3

A început postul Sfintei Mării, unul dintre cele mai importante din calendarul creștin. Se ține înaintea sărbătorii Adormirea Maicii Domnului și durează două săptămâni.

Conform tradiției, în post oamenii trebuie să facă pace unii cu ceilalți, ca să le meargă bine tot anul.

Interpreta de muzică populară Nicoleta Voicu a explicat pentru Antena 3 ce semnificație are postul Adormirii Maicii Domnului pentru ea:

”Măcar în post să ne întoarcem cu fața spre Dumnezeu, fiindcă îl tratăm pe tot parcursul anului cu spatele. În primul rând, omul are nevoie de certitudinea că Dumnezeu există, de aici trebuie să pornim.

Există această diferență de conceptualizare a spiritualității și a teoriei evoluționiste a lui Darwin și omul nu realizează că se află undeva la mijloc.

Ne tot găsim scuze și spunem că nu este păcat ce mâncăm, este important ce rostim. Eu aș spune că în aceste perioade ar trebui să avem post și rugăciune pentru că Iisus Hristos a postit pentru noi 40 de zile, Fecioara Maria se roagă pentru noi.”, a declarat artista Nicoleta Voicu.

Cum se ține postul Adormirii Maicii Domnului

Tipicul cel mare și Învățătura pentru posturi din Ceaslovul Mare specifică în Postul Adormirii Maicii Domnului că luni, miercuri și vineri, până în jurul orei 15:00, nu se consumă niciun fel de aliment. Credincioșii trebuie să știe că după ora 15 au voie să mănânce doar hrană uscată, potrivit crestinortodox.ro.

Marțea și joia se consumă legume fierte, fără untdelemn, iar sâmbăta și duminica este dezlegare la untdelemn și vin. De sărbătoarea Schimbării la Față este dezlegare la pește, potrivit basilica.ro.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close