Antena 3 CNN Actualitate Premieră în justiţie. Bona care a maltratat un copil obligată să plătească daune morale de 1.000 lei

Premieră în justiţie. Bona care a maltratat un copil obligată să plătească daune morale de 1.000 lei

Premieră în justiţie. Bona care a maltratat un copil obligată să plătească daune morale de 1.000 lei
18 Iun 2010   •   14:02

Premieră juridică în România. O bonă, acuzată ca a maltratat-o pe fetiţa de doi ani pe care o avea în grijă, a fost condamnată la plata unei amenzi penale în valoare de 1.000 de lei, anunţă Mediafax.

Lovinica Dinu a fost angajată de Irina Oltean să aibă grijă de fetiţa sa în vârstă de numai doi ani, Eva. În urmă cu un an, mama fetiţei a făcut publice imagini de pe camerele video montate în casă, în care se vedea cum bona o agresează pe Eva.

Femeia, în vârstă de 62 de ani, a fost chemată în judecată de părinţii fetei. Judecătoria sectorului 6 a decis vineri ca ea să plătească daune morale părinţilor, în valoare de 1.000 de lei, o amendă de 1.000 de lei, precum şi cheltuielile de judecată către stat.

Potrivit avocaţilor, cazul poate constitui un precedent, întrucât pe rolul instanţelor sunt mai multe dosare în care bonele sunt acuzate de maltratarea copiilor pe care îi aveau în grijă. Mai mult, este primul caz în care înregistrările video realizate de un neprofesionist au fost acceptate ca probe.

Mama fetiţei de doi ani a instalat camerele de supraveghere după ce a observat că micuţa începea să plângă de fiecare dată când bona se apropia de ea.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: daune amenda bona
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close