Antena 3 CNN Actualitate Primăria Constanţa, amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Primăria Constanţa, amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Primăria Constanţa a fost amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu pentru nereguli grave în ceea ce priveşte depozitarea deşeurilor pe amplasamentul autorizat situat în municipiu.

Primăria Constanţa, amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu
Sursa foto: Garda de Mediu Constanța/ Facebook
de Silvia Preda    |    08 Noi 2022   •   22:07

Garda de Mediu Constanţa a anunţat, marţi seară, că depozitarea deşeurilor la Poarta 9 din incinta Portului Constanţa a fost sistată începând cu data de astăzi, 08.11.2022, ca urmare a neregulilor constatate de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu Constanţa.

"Acțiunea de inspecție și control s-a desfășurat începând cu dată de 21 octombrie 2022, împreună cu Garda de Coasta, ocazie cu care s-au constatat neregului grave în ceea ce privește depozitarea deșeurilor.

Pe amplasamentul autorizat pentru depozitarea deșeurilor inerte din construcții și demolări din Municipiul Constanța, lucrările de rambleiere au fost efectuate folosindu-se deșeuri inerte, în amestec cu deșeuri menajere și reciclabile de toate tipurile, mare parte fiind îngropate și acoperite cu pământ.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Pentru nerespectarea condițiilor din actul de reglementare emis de APM Constanța pentru lucrările de rambleiere de la Poartă 9 Port Constanța, UAT Constanța a fost sancționată conform Legii 292/2018 cu amendă de 100.000 lei, sistarea operațiunilor de depozitare a deșeurilor pe amplasament și aducerea terenului la starea inițială, prin curățarea zonei afectate de depozitari ilegale de deșeuri, altele decât cele admise.

Întrucât s-a constatat îngroparea deșeurilor și abandonarea acestora în afară spațiilor autorizate, fapte ce constituie infracțiune conform OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, Garda Națională de Mediu Constanța a înaintat sesizare către organele de cercetare penală, astfel încât cei vinovați să fie identificați și trași la răspundere", se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Mediu Constanţa.

×
Subiecte în articol: Garda de mediu
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close