Antena 3 CNN Actualitate Protest pentru susținerea Sorinei Pintea, fostul ministru al Sănătății

Protest pentru susținerea Sorinei Pintea, fostul ministru al Sănătății

Se anunță protest pentru susținerea Sorinei Pintea. Băimărenii vor să se adune pentru a-și manifesta solidaritatea față de suferința trăită de fostul ministru al Sănătății.

Protest pentru susținerea Sorinei Pintea, fostul ministru al Sănătății
Sursa foto: Antena 3
04 Mar 2020   •   20:38

Potrivit evenimentului organizat pe Facebook, protestul va avea loc în fața Palatului de Justiție Maramureș.

„SOLIDARI CU SUFERINȚA MEDICALĂ A SORINEI PINTEA (un apel al apropiaților familiei încercate).

Cei ce îl cunosc pe omul Sorina Pintea sunt așteptați, joi, 5 martie de la ora 17.00, în fața Palatului de Justiție din Baia Mare, să își exprime solidaritatea și susținerea pentru stoparea abuzurilor și a torturii la care este supusă în aceste momente! -

Suntem împotriva a tot ceea ce înseamnă nerespectarea dreptului la o justiție corectă și nu vrem o țară a cărei justiție umilește oameni și le afectează starea de sănătate. Justiția să facă dreptate și atât. Și fără politică în justiție!

Sorinei Pintea îi sunt încălcate grav drepturi fundamentale: sănătatea, demnitatea și chiar dreptul la apărare corectă; un om torturat prin privare de libertate și de asistență medicală corectă poate recunoaște orice infracțiune i se "servește".

În România drepturile omului au redevenit un lux?! Sau au dispărut?! Prezumția de nevinovătie nu mai este respectată?!

Este inuman să lași un om ce suferă de o boală gravă, care îi pune în pericol în fiecare clipă viața, fără asistență medicală specializată și permanentă! Unde este pericolul social în raport cu pericolul medical și cu umilirea unui om bolnav?!

Să nu uităm că până și copiii României văd asta. Umilirea și tortura umană trebuie să dispară din ochii românilor, europenilor, oamenilor!

Nimeni nu a stabilit că Sorina Pintea este vinovată! Ajunge! Adevărul învinge!”, e mesajul apărut în descrierea evenimentului.

Sorina Pintea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, fiind suspectată că a luat mită 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract.

Fostul ministru al Sănătății a fost scos luni și marți din Arestul Central și dus la spital pentru o serie de investigații, după ce a spus că avea partea stânga amorțită și că nu poate mânca. După câteva ore petrecute la spital, a fost adusă înapoi în arest. Pintea a fost văzută încătușată și în lacrimi la întoarcerea după gratii.

×
Subiecte în articol: Maramureș Sorina Pintea
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close