Antena 3 CNN Actualitate Protest la ușa lui Nicușor Dan, în scandalul retrocedării parcului IOR

Protest la ușa lui Nicușor Dan, în scandalul retrocedării parcului IOR

Locuitorii Sectorului 3, în frunte cu primarul Robert Negoiță, au protestat la ușa primarului general al Capitalei în scandalul retrocedării ilegale a 12 hectare din parcul IOR. Aceștia i-au cerut lui Nicușor Dan să atace în instanţă decizia prin care au rămas fără o parte importantă din parc.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Noi 2023   •   09:06

Peste 200 de bucureșteni au protestat faţă de retrocedările celor 12 hectare de teren din parcul IOR. La acțiune a luat parte și edilul Sectorului 3, Robert Negoiță.

”E primul protest la care particip eu. Ne-am luptat cu toata lumea inclusiv cu primăria generală. Ne-a depășit răbdarea, a promis, i-am adus și un calendar să vadă că e noiembrie”, a declarat Robert Negoiță.

Oamenii sunt nemulțumiți și ultima soluție care le-a rămas a fost să iasă în stradă.

”Am nepoți care au crescut în acest parc și vreau ca și alții să aibă parte de asta verdeață, care nu trebuie îndepărtată.

Citește și: Prefectul Capitalei îl acuză pe Nicușor Dan că "manipulează și distribuie fake news" despre retrocedarea din parcul IOR

Adrian Ţuţuianu, general adjunct al Guvernului, laudă acțiunile edilului Sectorului 3.

”Singurul primar care a făcut un pas pentru recuperarea acestui parc a fost Robert Negoiță. 

Instanța ne-a sugerat că primaria e cea îndreptățită să introducă o cerere în anulare”, a declarat  Adrian Ţuţuianu, general adjunct al Guvernului.

Protestatarii i-au reproşat primarului general al Capitalei lipsa de implicare, au scandat "Vrem parcul înapoi" şi au afişat pancarte cu mesaje precum: "Nicuşor susţine mafia retrocedărilor".

 ”Strigător la cer ce se întâmplă, iar primarul doarme în scaun. E nesimțire curată să nu faci nimic”, a declarat un cetățean.

În replică, primarul Capitalei dă vina pe Gabriela Firea şi pe Robert Negoiţă pentru această situaţie.

”Diferanța dintre ce facem noi și Sectorul 3 e o diferență de 1000 la 1. Asta e o diferență între cine face gargară și cine face administrație.

Firea şi Negoiţă au distrus șansele ca această dispoziție să fie anulată în 2018 în fața Curții de Apel București[, a declarat Nicuşor Dan.

12 hectare de spațiu verde din IOR au fost retrocedate în 2007, iar anul trecut, proprietarii și chiriașii au anunțat că vor să construiască acolo un parc de distracții. De la începutul anului 2023, zeci de arbori de pe bucata retrocedată au fost tăiați, iar în ultima perioadă au izbucnit mai multe incendii în zona respectivă. Parcul "Alexandru Ioan Cuza" este al doilea ca mărime din București. Datează din anii `60 și are în jur de 80 de hectare.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan proteste sector 3 parc IOR
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close