Antena 3 CNN Actualitate Recordul mondial pentru cel mai mare urs doborât la vânătoare, înregistrat de Ceauşescu, acum 38 de ani

Recordul mondial pentru cel mai mare urs doborât la vânătoare, înregistrat de Ceauşescu, acum 38 de ani

Recordul mondial pentru cel mai mare urs vânat a fost înregistrat de către Nicolae Ceaușescu. S-a întâmplat în 1983, la Poiana Brașov, acolo unde apropiații dictatorului au organizat o sesiune de vânătoare special pentru el.

Recordul mondial pentru cel mai mare urs doborât la vânătoare, înregistrat de Ceauşescu, acum 38 de ani
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    07 Mai 2021   •   19:17

Ursul împușcat de Ceaușescu a primit 687 de puncte și reprezintă un record mondial pentru un astfel de trofeu.

Ursul vânat de Ceaușescu are cu aproape 100 de puncte mai multe decât ursul Arthur

Animalul uriaş ucis la Poiana Braşov acum 38 de ani, are cu aproape 100 de puncte mai multe decât ursul Arthur, împușcat de Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein la Ojdula, Covasna, pe 13 martie 2021.

Ceaușescu ar fi împușcat ursul pentru a doborî recordul lui Iosif Broz Tito, scriu jurnaliştii de la RealitateaPlus.

Pe urs îl chema Lache, iar Ceaușescu a tras destul de aproape, după ce oamenii săi l-au ademenit pe animal, doborându-l imediat.

Blana ursului vânat de Ceauşescu este expusă în prezent la Muzeul Cinegetic din Posada.

În schimb, blana şi craniul ursului Arthur, ucis de prinţul de de Liechtenstein, sunt considerate trofeu şi rămân în ţara noastră, anunţă autorităţile.

Reprezentanții Asociaţiei de vânătoare din zonă povestesc cum a fost ucis ursul. Arthur a fost pândit de prințul de Liechtenstein, în pădurea din Ojdula, două nopți la rând. Prima noapte nu a putut fi împuşcat.

Ursul Arthur avea dimensiuni impresionante. Blana sa a ajuns acum la o tăbăcărie din Târgu Secuiesc, unde este prelucrată.

Uciderea lui Arthur schimbă şi legislaţia

Noul ordin al derogarilor la vânătoare prevede că de acum inainte străinii să nu mai poata vâna pe teritoriul ţării noastre. Cei care vor împuşca animalele vor fi doar membrii asociaţiei de vânătoare care solicită acest lucru. Activiştii de mediu sunt revoltaţi si condamnă vânătoarea la trofeu.

Între timp, poliţiştii s-au sesizat pentru două infracţiuni.

×
Subiecte în articol: ceausescu urs vanatoare record mondial
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close