Antena 3 Actualitate Sănătate Cum îţi dai seama că ai probleme cu rinichii. Ai mare grijă la aceste semne!

Cum îţi dai seama că ai probleme cu rinichii. Ai mare grijă la aceste semne!

14 Dec 2017   •   18:14
Cum îţi dai seama că ai probleme cu rinichii. Ai mare grijă la aceste semne!
Sursa foto: Foto: Wikipedia.org

Rinichii au un rol esențial în organism și sunt foarte sensibili. 

Dacă nu mai funcționează, întregul organism intră în avarie. Află dacă rinichii tăi suferă insuficiență renală, precum să cum să previi alte afecțiuni.

Rinichii filtrează o cantitate mare de sânge în fiecare zi și joacă un rol în numeroase funcții importante ale organismului. Aceștia îți reglează presiunea sanguină, ajută în procesul producerii de noi celule roșii, mențin echilibrul electroliților și sistemului osos.

Cel mai frecvent simptom al insuficienței renale este oboseala. De asemenea, umflarea feței, a brațelor sau a picioarelor poate fi un semn de insuficiență renală. Atunci când nu funcționează corect, rinichii nu pot elimina toxinele și substanțele chimice din organism. Acești compuși se vor acumula în piele, provocând probleme, cum ar fi roșeața și erupțiile cutanate.

Iată și alte simptome de insuficiență renală:

- Presiune, durere și alte probleme în timpul urinării;
- Urină cu spumă;
- Urină de culoare închisă;
- Urinare rară ziua sau urinare frecventă pe timpul nopții.

Potrivit orice schimbare a urinei, de textură, culoare sau miros, poate fi semnul unei insuficiențe renale incipiente, motiv pentru care este recomandat să te prezinți la medic.

×
Subiecte în articol: rinichi simptome semne probleme functionare
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close