Antena 3 CNN Actualitate „Sfântul Ardealului“: 30.000 de pelerini, la mormântul părintelui Arsenie Boca

„Sfântul Ardealului“: 30.000 de pelerini, la mormântul părintelui Arsenie Boca

„Sfântul Ardealului“: 30.000 de pelerini, la mormântul părintelui Arsenie Boca
Sursa foto: Foto: Video News
28 Noi 2010   •   18:02

Oază de rugăciune la mânăstirea Prislop din judeţul Hunedoara. În jur de 30.000 de pelerini au venit la aşezământul monahal de acolo pentru a-l comemora pe părintele Arsenie Boca, la 21 de ani de la moarte. Arsenie Boca, desi nu a fost canonizat de Biseric, a fost denumit de credincioşi Sfântul de la Prislop, cunoscut fiind ca un părinte cu puteri miraculoase. De altfel, la mormântul său credincioşii susţin că încă se mai fac minuni.

Duminică este ultima zi de pelerinaj la mormântul părintelui Arsenie Boca de la Mânăstirea Prislop, din judeţul Hunedoara.

Manifestările religioase marchează 21 de ani de la trecerea sa în nefiinţă.

Considerat "Sfântul Ardealului", fostul stareţ al Mânăstirii Prislop s-a născut pe 29 septembrie 1910, în comuna hunedoreană Vata de Jos. Arsenie Boca a suferit foarte mult în perioada 1948 - 1951, din cauza Securităţii. A fost arestat, torturat şi condamnat la munca silnică la Ocnele Mari şi la Canal din cauza unor presupuse legături cu legionarii, potrivit Adevărul.

În 1959, a fost alungat din lăcaşul de cult, pe care, ulterior, regimul comunist l-a transformat în cămin de bătrâni. Arsenie Boca a încetat din viaţă pe 28 noiembrie 1989, la mânăstirea Sinaia. A fost înmormântat la Prislop.

Anul trecut, numărul pelerinilor a depăşit 20.000 de credincioşi.

Cei pentru care, an de an, Mânăstirea Prislop devine loc de pelerinaj sunt convinşi că doar credinţa îi ajută pe români să meargă mai departe şi să treacă peste greutăţile vietii.

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close