Antena 3 Actualitate Sibiul cere titlul de Capitală a Marii Uniri. De la Sibiu a fost guvernată Transilvania

Sibiul cere titlul de Capitală a Marii Uniri. De la Sibiu a fost guvernată Transilvania

28 Noi 2017   •   20:59
Sibiul cere titlul de Capitală a Marii Uniri. De la Sibiu a fost guvernată Transilvania
Sursa foto: Foto: Agerpres

Mediul universitar şi academic din Sibiu, alături de autorităţile locale, cer administraţiei de la Bucureşti să acorde Sibiului titlul onorific de Capitală a Marii Uniri.
Istoricii aduc drept argumente mişcările naţionale importante care s-au derulat aici, instituţiile culturale de bază care au luat fiinţă şi au activat la Sibiu, dar şi faptul că din 2 Decembrie, după momentul de la Alba Iulia, Consiliul Diligent şi Marele Sfat s-au mutat la Sibiu şi de aici au guvernat Transilvania.

"Există o serie de argumente care clasează Sibiul în funtea mişcării naţionale a Românilor din Transilvania.  Cu alte cuvinte, fără a face ierahii, Alba Iulia este un simbol naţional, dar la Alba Iulia s-a petrecut doar momentul de la 1 Decembrie", a spus marţi, în şedinţa Consiliului Local Sibiu, prof. univ. dr. Sorin Radu, decanul Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane din Sibiu, potrivit tribuna.ro.

Detalii, AICI

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close