Antena 3 CNN Actualitate Social Ajutor pentru Petre Mitu, fostul căpitan al echipei naționale de rugby

Ajutor pentru Petre Mitu, fostul căpitan al echipei naționale de rugby

Ajutor pentru Petre Mitu, fostul căpitan al echipei naționale de rugby
Sursa foto: Foto: pixabay.com
01 Feb 2016   •   00:46
Toată suflarea sportivă din Cluj şi-a unit forţele pentru a-l ajuta pe fostul căpitan al echipei naţionale de rugby, Petre Mitu.

Fostul sportiv luptă cu o boala incurabila, scleroză laterală amiotrofică şi are nevoie de bani pentru a-şi continua tratamentul.

Echipa Old Boys a Universitatii Cluj le-a propus mai multor jucători de fotbal, rugby, handbal şi baschet să pozeze într-un calendar deosebit, cu fotografii care combină elementele comerciale cu nudul artistic.

Banii strânşi din vânzarea calendarului vor ajunge la Petre Mitu pentru tratamentul care i-ar putea stopa evoluţia bolii.

Pia a fost ani de zile căpitanul echipei naţionale de rugby. A fost selecţionat de 35 de ori iar pentru România a înscris 288 de puncte.

Pia nu poate sa reprezinte tricolorul. În urmă cu doi ani a fost diagnosticat cu scleroza laterală amiotrofică, o boala care nu are leac. Evoluţia ei poate fi insa stopată. Dar tratamentul este extrem de scump.

Prietenii şi fostii colegi au inteles ca nu este o lupta pe care Pia o poate duce singur aşa că i-au sarit în ajutor. Si-au oferit imaginea pentru un calendar inedit.

Calendarul a fost pus în vînzare cu doar 30 de lei. Iar banii obţinuţi vor fi cheltuiţi pentru tratamentul care l-ar putea ţine pe Pia în viaţă.

Campaniei de strîngere de fonduri pentru Petrică Mitu s-a alăturat şi candidatul PPU la Primăria din Cluj Napoca, Bruno Roschnafsky, şi el fost sportiv de performanţă.

Petrică Mitu joacă acum meciui vieţii sale. Solidaritatea de care au dat dovadă foştii colegi, foşti sportivi şi toţi cei care iubesc rugby-ul îi dă putere lui Pia să meargă mai departe.

×
Subiecte în articol: ajutor capitan Universitatea Cluj
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close