Antena 3 CNN Actualitate Social Jumătate din București, fără apă caldă. Când revine apa | Răspunsul Termoenergetica

Jumătate din București, fără apă caldă. Când revine apa | Răspunsul Termoenergetica

Jumătate dintre bucureştenii racordaţi la Termoenergetica nu au apă caldă din cauza unei revizii programate la CET Sud care acoperă în integralitate sectoarele 2 şi 3.

Jumătate din București, fără apă caldă. Când revine apa | Răspunsul Termoenergetica
Sursa foto: pixabay
de Georgiana Adam    |    06 Iul 2022   •   12:31

Directorul Termoenergetica dă asigurări însă că apa caldă va reveni progresiv, în următoarele 2-3 zile, potrivit g4media.ro.

"CET Sud acoperă jumătate din oraş: sectoarele 2 şi 3. E o revizie normală care se face la orice instalaţie. 

Dacă reţeaua ar fi fost în bună stare şi nu ar fi avut atât de multe pierderi, şi se mergea cu presiuni foarte mari, se putea prelua rapid dintr-un alt CET care să împingă agentul termic în toate zonele Bucureştiului.

Din cauza faptului că funcţionăm cu presiuni foarte mici pentru că sunt pierderi, durează această încărcare a reţelei din CET Progresul. Gândiţi-vă acum, că din CET Progresul trebuie să dăm apă caldă în Pantelimon şi Colentina. Începem progresiv. 

Astăzi vor avea (apă caldă – n.r.) câteva sute de blocuri, poimâine alte câteva sute de blocuri şi tot aşa. Nu putem astăzi să dăm la toată lumea", a declarat Claudiu Creţu, director general Termoenergetica SA.

Şi alţi bucureşteni din celelalte sectoare ale Capitalei. s-au plâns de lipsa apei calde.

Termoenergetica este administratorul celui mai mare sistem de termoficare din România şi deţine 43% din piaţă. Furnizează energie termică pentru aproximativ 562.000 de apartamente, reprezentând aproximativ 8.200 de blocuri de locuinţe şi 320 imobile. În acestea trăiesc 1,21 milioane de locuitori.

Totodată, acesta furnizează agent termic şi pentru aproximativ 4.900 de instituţii, obiective sociale şi agenţi economici.
 

×
Subiecte în articol: apă caldă Termoenergetica
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close