Antena 3 CNN Actualitate Social Casa în care s-a născut Constantin Brâncuși s-a prăbușit. Reacția ministrului Culturii

Casa în care s-a născut Constantin Brâncuși s-a prăbușit. Reacția ministrului Culturii

Casa în care s-a născut Constantin Brâncuși s-a prăbușit. Reacția ministrului Culturii
Sursa foto: Foto: gorjeanul.ro
12 Oct 2018   •   09:46

Casa de la Hobiţa în care s-a născut sculptorul Constantin Brâncuşi s-a prăbuşit, iar ministrul Culturii, George Ivaşcu, promite o inspecţie la faţa locului din partea Direcţiei Judeţene pentru Cultură Gorj.

„Am citit cu durere în suflet despre prăbuşirea ultimelor vestigii ale Casei de la Hobiţa, cea în care s-a născut marele Constantin Brâncuşi şi, care, din păcate, se afla de foarte mult timp într-o stare avansată de degradare. Construcţia în paragină este proprietate privată şi, din acest motiv, statul nu a putut interveni. Cu toate acestea, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Gorj, din subordinea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, intenţionează să întreprindă o inspecţie la faţa locului.

De asemenea, în aceeaşi curte, la câţiva metri distanţă, autorităţile au construit o copie a casei, aceasta servind drept muzeu. Este unul dintre multele exemple care confirmă că Guvernul României a făcut un pas extrem de important în direcţia corectă, în vara acestui an, prin adoptarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 76/2018, pentru aprobarea Programului de investiţii în domeniul Culturii, a transmis ministrul, potrivit news.ro.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close