Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a reacţionat la protestul medicilor de familie

de S.T.    |    04 Ian 2018   •   08:32
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a reacţionat la protestul medicilor de familie Foto: Agerpres

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a reacţionat la protestul medicilor de familie care sunt hotărâţi să nu mai acorde reţete, trimiteri sau concedii medicale.

CNAS a cerut medicilor de familie să fie responsabili faţă de pacienţii pe care îi au în îngrijire. Reprezentanţii CNAS transmit asiguraţilor că au dreptul să beneficieze de pachetul de servicii de bază în mod nediscriminatoriu, să fie înscrişi pe lista unui medic de familie pe care îl solicită, sau să aleagă furnizorul de servicii medicale, precum şi casa de asigurări de sănătate la care se asigură.

Pacienţii au, de asemenea, dreptul să îşi schimbe medicul de familie ales, după expirarea a cel puţin șase luni de la data înscrierii pe listele acestuia. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate le stă la dispoziţie pentru a răspunde tuturor solicitărilor.

Conform centralizării efectuate de CNAS, până acum circa 70% din medicii de familie din întreaga ţară au semnat actele adiţionale de prelungire a contractelor încheiate.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close