Antena 3 CNN Actualitate Social Băiețelul din Gorj, care a fost vândut în Germania, s-a întors în România | Cel mai fericit a fost când și-a revăzut sora

Băiețelul din Gorj, care a fost vândut în Germania, s-a întors în România | Cel mai fericit a fost când și-a revăzut sora

Băieţelul de şase ani, din Gorj, care ar fi fost vândut pentru câteva sute de lei unei familii din Germania a fost readus în România. El a ajuns la asistentul maternal unde se află și sora sa.

Băiețelul din Gorj, care a fost vândut în Germania, s-a întors în România | Cel mai fericit a fost când și-a revăzut sora
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Apr 2024   •   21:11

Pe drumul dinspre Germania a fost vesel, comunicativ. În sfârșit auzea din nou pe cineva cu care să vorbească aceeași limbă. Punctul culminant al fericirii a fost clipa în care s-a revăzut cu sora sa.

Copilul a fost însoţit de psihologul din cadrul DGASPC Gorj care s-a ocupat încă de la început de acest caz. Specialiştii care l-au văzut spun că micuţul are traume legate de înstrăinare, de drum, de faptul că a fost despărţit de fraţi, dar că, primind ajutor, poate trece peste ele.

Care urma să fie soarta micuţului în Germania? Nu se ştie. Consulatul General al României la Munchen, care a colaborat cu autorităţile din ţară în acest caz, scrie negru pe alb: "Copilul a fost scos din ţară în circumstanţe şi scopuri neclare. 

Va rămâne alături de sora lui, în sistemul de protecţie al Statului. 

"Măsura de protecţie în cazul minorului aflat în pericol rămâne atât timp cât este nevoie", explică, pentru News.ro, Minodora Sucea, de la DGASPC Gorj.

Între timp, ancheta DIICOT este în derulare, iar procurorii sunt aşteptaţi să facă lumină asupra acestui caz.

 

×
Subiecte în articol: copil vândut politie Germania DGASPC Gorj
Parteneri
Scandal monstru în Parlament: deputatul lovit în față de un fost ministru
x close