Antena 3 CNN Actualitate Social De-a viața ascunselea. Filmul care spune povestea dramei din Maternitatea Giulești

De-a viața ascunselea. Filmul care spune povestea dramei din Maternitatea Giulești

De-a viața ascunselea. Filmul care spune povestea dramei din Maternitatea Giulești
Sursa foto: sursă foto: captură antena 3
06 Iul 2019   •   14:31

Sâmbătă, în cadrul emisiunii ”De-a viața ascunselea” regizorul Cătălin Saizescu, fiul regratabilului regizor Geo Saizescu și actrița Georgiana Saizescu, au fost invitații Florentinei Fântâneru.

Lungmetrajul „Scurcircuit” a fost premiat acum doi ani  în cadrul Festivalului de Film de la Shanghai din China. Filmul are la bază tragedia bebelușilor de la Giulești, care au pierit în 2010 într-un incendiu.

„Am perceput această dramă cum ar fi drama mea. Filmul este dedicat tuturor celor care au suferit în urma tragediei de la Giulești, cât și în urma tragediei de la Colectiv, sunt două tragedii colective. Acest film a fost blocat pe unde s-a putut, pentru că respectă realitatea într-o realitate covârșitoare. Nu am vrut să-i spun documentar”, a declarat Cătălin Saizescu.

„La premieră au venit câteva asistente care mi-au fost alături în cele două săptămâni, mi-au spus că abia acum au înțeles ce li s-a întâmplat atunci”, a precizat Georgiana Saizescu.

Filmul „Scurtcircuit”, aduce în atenţia românilor, povestea incendiului de acum nouă ani de la Maternitatea Giuleşti, când şase bebeluşi au murit, o dramă care a cutremurat întreaga țară.

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close