Antena 3 CNN Actualitate Social Declarație unică. Noi modificări anunțate de ANAF

Declarație unică. Noi modificări anunțate de ANAF

​ANAF va modifica formularul Declarației Unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice pentru a permite acordarea de bonificații celor care achită obligaţiile fiscale anuale pentru anul 2019.

Declarație unică. Noi modificări anunțate de ANAF
20 Mai 2020   •   10:05

Proiectul de modificare a fost publicat miercuri dimineață și menține cota de 5% bonificație pentru depunerea declaraţiei unice prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, până la 30 iunie.

Declarație unică. Termenul care aduce bonificații

Contribuabilii pot beneficia de bonificații prin completarea și depunerea Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice - Capitolul I, până la data de 30 iunie 2020 inclusiv, cu respectarea condițiilor prevăzute de ordonanță, scrie hotnews.ro.

Declarație unică. Ce obligații au contribuabilii

Bonificaţia se determină de contribuabil şi se evidenţiază în mod distinct în declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoane fizice, sub rezerva verificării ulterioare.

Totodată, contribuabilul determină obligațiile fiscale de plată, prin diminuarea obligațiilor fiscale datorate cu valoarea bonificației.

×
Subiecte în articol: declaratie unica ANAF
Parteneri
Cod galben de ploi, vijelii și grindină! București și alte 23 de județe vizate
x close