Antena 3 CNN Actualitate Social Documente șocante prezentate de senatorul Daniel Zamfir. Români cu împrumuturi, distruși de dobânzile uriașe. „Am ascultat dramele unora care s-au sinucis”

Documente șocante prezentate de senatorul Daniel Zamfir. Români cu împrumuturi, distruși de dobânzile uriașe. „Am ascultat dramele unora care s-au sinucis”

Documente șocante prezentate de senatorul Daniel Zamfir. Români cu împrumuturi, distruși de dobânzile uriașe. „Am ascultat dramele unora care s-au sinucis”
21 Feb 2018   •   19:31

Senatorul liberal Daniel Zamfir a vorbit în emisiunea „Punctul de Întâlnire”, de la Antena 3, despre modalitatea în care unele instituții nebancare sau bancare se raportează la cetățean. 

Senatorul a vorbit despre cele două inițiative ale sale. „E vorba de plafonarea dobânzilor la credite, este un proiect de lege care a trecut de comisiile din Senat, iar al doilea proiect de lege privește reintroducerea în Legislație a retractului litigios”, a spus Daniel Zamfir.

Zamfir a prezentat un acord pe care l-a făcut o bancă cu o firmă de recuperare. „Dramele sunt uriașe. Problema este pe diferența de 90%, datorie pusă în cârca debitorului”. 

Senatorul a prezentat și câteva cazuri incredibile ale unor oameni care au credite și și-au distrus viața.

„La legea dării în plată eu am intrat în contact cu 30 de mii de oameni care mi-au spus dramele lor, m-au încărcat pe viață. Oamenii ăștia s-au constituit într-un grup al românilor cu credite în franci elvețieni. Un om care ia 37 de mii de franci, plătește patru ani de zile, i se execută casa pentru că nu a putut să plătească și după se trezește cu o datorie de 52 de mii”, a explicat Daniel Zamfir. 

Concret, Zamfir vrea ca această limitare a dobânzilor să nu îi mai defovorizeze pe români. „Vreau să fac ca cetățeanul să ia credite, în condițiile în care iau și cetățenii europeni”.

×
Subiecte în articol: Daniel Zamfir romani imprumuturi banci credite
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close