Antena 3 CNN Actualitate Social Avertisment privind falsurile alimentare în România: Au apărut arome de vită şi porc!

Avertisment privind falsurile alimentare în România: Au apărut arome de vită şi porc!

Falsurile alimentare sunt din ce în ce mai elaborate. Inclusiv carnea poate fi falsificată ajutată de noile arome artificale care au apărut pe piaţă.

Avertisment privind falsurile alimentare în România: Au apărut arome de vită şi porc!
de Alexandra Dima    |    08 Noi 2022   •   13:30

Avertismentul vine din partea Asociației Clusterului de Bioeconomie Suceava – Botoșani, care amenajează un laborator pentru depistarea falsificărilor din industria alimentară și va avea o componentă unică în țară.

Este vorba despre un laborator de cercetare interdisciplinară pentru analiza calității, siguranței și identificarea falsificării alimentelor cu mai multe componente. Laboratorul va fi amenajat într-una dintre halele Centrului Economic Bucovina, care se află lângă Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava.

„Probabil va fi singurul laborator de acest tip din regiunea de nord-est, iar pe anumite analize de biologie moleculară și analize genetice va fi singurul din țară”, a afirmat prof.univ.dr.ing. Mircea Oroian, potrivit Adevărul

Din Asociația Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie fac parte Universitatea „Ștefan cel Mare”, Consiliul Județean Suceava, primăriile Suceava și Botoșani, precum și numeroși agenți economici.

Prezent la conferința de presă pentru lansarea proiectului, administratorul firmei Killer, Alexandru Șcheul, a declarat că sprijină inițiativa şi a lansat un avertisment.

"Au apărut arome pentru carne de vită și de porc"

„Se pot face multe, multe falsuri în ceea ce privește fabricarea produselor alimentare. Au apărut arome pentru carne de vită și de porc. Se folosește fumul lichid. Eu am căutat să merg pe cale naturală. Falsurile din industria alimentară aduc beneficii medicinei, pentru că oamenii se îmbolnăvesc și ajung la doctor și nu este un lucru bun. Trebuie să avem oameni sănătoși. Sper ca acest laborator să-și facă treaba cum trebuie”, a declarat Alexandru Șcheul.

El a explicat că în prezent unele analize pentru testarea calității produselor din carne sunt făcute în unitățile de producție, iar altele sunt făcute, contra cost, la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, notează Botosaneanul.

×
Subiecte în articol: alertă alimentară
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close