Antena 3 CNN Actualitate Social Indemnizație creștere copil. Cum va fi calculată indemnizația pentru mamele cu venituri din drepturi de autor

Indemnizație creștere copil. Cum va fi calculată indemnizația pentru mamele cu venituri din drepturi de autor

Indemnizație creștere copil. Cum va fi calculată indemnizația pentru mamele cu venituri din drepturi de autor
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
14 Sep 2018   •   11:53

Indemnizație creștere copil. Veniturile obţinute din drepturi din proprietate intelectuală vor fi luate în calculul indemnizaţiei pentru creşterea copilului, anunţă premierul Viorica Dăncilă. Din 22 martie 2018, aceste venituri nu mai erau luate în considerare.

Indemnizație creștere copil. ”Remediem astăzi o scăpare din legislaţie, astfel încât persoanele care obţin venituri din drepturile de proprietate intelectuală să beneficieze de indemnizaţii pentru creşterea copilului pe măsura veniturilor realizate. Aşadar, armonizăm prevederile Codului fiscal cu cele referitoare la stabilirea indemnizaţiei pentru creşterea copilului, astfel încât nimeni să nu aibă de suferit. Prin completarea legislaţiei vom introduce şi veniturile obţinute din proprietate intelectuală în categoria sumelor care se iau în considerare la stabilirea indemnizaţiei pentru creşterea copilului", a declarat joi, premierul Viorica Dăncilă, în debutul şedinţei de Guvern.

Indemnizație creștere copil. Ministerul Muncii anunţase pe 7 septembrie că a lansat procedura de modificare a ordonanţei de urgenţă 111/2010, astfel încât femeile care obţin venituri din drepturi de autor să primească indemnizaţie pentru creşterea copilului.

Indemnizație creștere copil. Prin modificarea Codului Fiscal prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.18/2018 privind adoptarea unor măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, categoria veniturilor din drepturi de proprietate intelectuală fusese scoasă de sub incidenţa reglementărilor privind veniturile din activităţi independente şi reglementată separat în cuprinsul Codului Fiscal la articolul 70.

Indemnizație creștere copil. Astfel, până la data de 22 martie 2018 inclusiv, veniturile din drepturile de proprietate intelectuală se iau în calcul la stabilirea drepturilor prevăzute de OUG nr.111/2010, cu modificările şi completările ulterioare, ca fiind venituri din activităţi independente.

×
Subiecte în articol: drepturi de autor indemnizatie
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close