Antena 3 CNN Actualitate Social Ivan Patzaichin, amintiri de la cutremurul din 77: „Mi-am găsit soția tremurând în pijamale, cu fetița de două săptămâni în brațe”

Ivan Patzaichin, amintiri de la cutremurul din 77: „Mi-am găsit soția tremurând în pijamale, cu fetița de două săptămâni în brațe”

Ivan Patzaichin, amintiri de la cutremurul din 77: „Mi-am găsit soția tremurând în pijamale, cu fetița de două săptămâni în brațe”
03 Mar 2017   •   12:57

Pa 4 martie, se împlinesc 40 de ani de la marele cutremur din 77, iar Ivan Patzaichin şi-a amintit de cumplita noapte în care 1.570 de oameni şi-au pierdut viaţa.

Pe sportiv, acum în vârstă de 67 de ani, cutremurul l-a prins cu echipa de kaiac-canoe a României în cantonament la Snagov.

”Aproape tot timpul eram în cantonament la Snagov. Evident și pe 4 martie 1977 mă aflam cu echipa în cantonament. Cutremurul m-a prins în cameră, uitându-mă la filmul care se difuza la TVR. Imediat am sărit din pat, și am ieșit afară pe geamul de la ușă. Ne-am întâlnit cu toții în curtea interioară. Eram speriați, dar nimeni n-a pățit nimic. O singură colegă s-a tăiat la mână, în momentul în care a ieșit din cameră. Aveam mașină pe atunci. Am sărit în mașină și am fugit la București. N-am făcut mai mult de 20 de minute. Când am ajuns acasă, mi-am găsit soția tremurând în pijamale, în curte, cu fetița de două săptămâni în brațe”, a declarat ”Amiralul”, pentru Libertatea.

 

×
Subiecte în articol: Ivan Patzaichin
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close