Antena 3 CNN Actualitate Social Marcel Ciolacu: "Este clar că vorbim de corupţie instituţională" | Ce măsuri ia guvernul pentru a opri abuzurile asupra bunicilor şi copiilor

Marcel Ciolacu: "Este clar că vorbim de corupţie instituţională" | Ce măsuri ia guvernul pentru a opri abuzurile asupra bunicilor şi copiilor

"Insist prin desființarea cel puțin a unei instituții din interiorul Ministerului Muncii", a declarat premierul Marcel Ciolacu, luni, în debutul şedinţei de guvern, abordând problema disfuncţionalităţii azilelor din România.

Marcel Ciolacu: "Este clar că vorbim de corupţie instituţională" | Ce măsuri ia guvernul pentru a opri abuzurile asupra bunicilor şi copiilor
de Alexandra Dima    |    31 Iul 2023   •   15:03

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat noi măsuri în cazul căminelor groazei, luni, în debutul ședinței de Guvern, și s-a arătat de părere că este vorba despre „corupție instituțională” și despre „încregături locale astfel încât business-ul să fie cât mai profitabil”. 

Premierul consideră că în cazul azilelor groazei este vorba despre „corupție instituțională”.

„O spun fără nicio reținere. Vom vedea și cu cazul Mureș câte vor ieși la vedere. Este clar că vorbim de corupție instituțională. Vorbim de încregături locale astfel încât business-ul să fie cât mai profitabil”, a declarat Marcel Ciolacu la Palatul Victoria.

liderul PSD a anunţat vrea să fie desființată „cel puțin” o instituție din interiorul Ministerului Muncii.

„Împreună cu doamna ministru, în afară de măsurile pe care o să le luăm până la 31 august, și aici avem nevoie de dumneavoastră, pentru a face primul pas, e o ordonanță de urgență, eu insist prin desființarea cel puțin a unei instituții din interiorul Ministerului Muncii, care nu a știut să acopere ca și control și fiind o verigă în plus folosită de cineva, repet, pentru a scoate niște profituri, nu de a proteja persoanele. Mai mult, nu există un sistem informatic – și suntem în 2023. Sunt ferm convins că, cu ajutorul Curții de Conturi, vom descoperi că aceleași persoane sunt plătite de două trei ori, nefiind un registru al acestor persoane și noi neștiind de fapt care este fenomenul întreg”, a subliniat premierul. 

Marcel Ciolacu a mai spus că este necesară o abordarea diferită în ceea ce priveşte sumele plătite de stat şi sumele plătite de aparţinători, astfel încât să nu fie nicio diferenţă între cele două. Vorbim de aparţinători care îşi permit să plătească sume importante şi cei care nu îşi permit.

El a mai precizat că guvernul va veni până la 31 august cu o ordonanţă de urgență pentru a schimba sistemul de control şi autorizare a azilelor.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Căminele Groazei
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close