Antena 3 CNN Actualitate Social Oraşul din România care rivalizează cu destinaţii de vacanţă precum Barcelona, Viena sau Budapesta

Oraşul din România care rivalizează cu destinaţii de vacanţă precum Barcelona, Viena sau Budapesta

Oraşul din România care rivalizează cu destinaţii de vacanţă precum Barcelona, Viena sau Budapesta
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com
05 Iul 2018   •   11:53

Oradea se plasează în fruntea listei în topul oraşelor care au atras fonduri europene în ultimii ani. Investiţiile în turism au ieşit în evidenţă, iar transformarea oraşului este vizibilă deopotrivă în Piaţa Unirii, centrul oraşului, care şi-a schimbat înfăţişarea, dar şi în zona Băilor Felix, unde s-au investit milioanele de euro.

Oradea a atras, anul trecut, sute de mii de turişti, iar Băile Felix au fost destinaţia aleasă de o bună parte dintre aceştia. În 2016, numărul lor a fost şi mai mare: peste 180.000 de turişti în Oradea, dintre care 70% români, urmaţi de maghiari şi austrieci.

„Oradea reuşeşte, ca şi Clujul, să atragă investiţii în general, precum şi evenimente. Oradea este ajutată, evident, şi de poziţionarea ei, la graniţa de vest a ţării, care atrage investiţiile străine şi poate fi considerată şi «poartă turistică a României». Subliniez că Oradea este singura localitate din România care face parte din reţeaua Art Nouveau, alături de Barcelona, Nancy, Viena sau Budapesta. Însă, pe de altă parte, atât reprezentanţii sectorului public, cât şi ai celui privat, au fost şi sunt buni manageri şi au reuşit să atragă fonduri europene şi investiţii”, a spus Traian Bădulescu, consultant în turism, potrivit businessmagazin.ro.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close