Antena 3 CNN Actualitate Social Oraşul din România unde oamenii trăiesc mai mult. Un an de viaţă în plus costă doar șase lei

Oraşul din România unde oamenii trăiesc mai mult. Un an de viaţă în plus costă doar șase lei

Oraşul din România unde oamenii trăiesc mai mult. Un an de viaţă în plus costă doar șase lei
Sursa foto: Foto: pixabay.com
23 Oct 2017   •   11:40

Potrivit unui studiu realizat de Doina Merlă, din cadrul Direcției de Sănătate Publică, populația totală a județului Sibiu a crescut în ultimii ani, în vreme ce la nivel național scade.

Studiul a fost efectuat pe o perioadă de zece ani și a contribuit la apariția noii legi a asistenței comunitare.

Asistența medicală comunitară presupune, pe scurt, acordarea de servicii medicale primare comunităților rurale, sărace sau persoanelor vulnerabile.

„S-au standardizat cele două tipuri de populație, după o machetă a Organizației Mondiale a Sănătății și pe un program al OMS – Global Burden of Disease (Povara globală a bolii). În această machetă standard am introdus numărul populației, numărul deceselor și, mai departe, toți indicatorii au fost standardizați.

Deci, anii de viață trăiți de întreaga populație, apoi anii de viață trăiți de populația care a beneficiat de asistență, calculând câți ani a trăit fiecare tip de populație. Și s-a făcut pe urmă o comparație, s-a găsit diferența între cât a trăit populația asistată comunitar și cât a trăit cea neasistată. Diferența rezultată o reprezintă anii de viață trăiți în plus de populația care a beneficiat de servicii de asistență medicală comunitară. Sau, cel mai simplu spus, au trăit mai mult. Mai departe, analizând costurile totale alocate și împărțindu-le la numărul de beneficiari, putem spune că în 2016 raportul cost-eficacitate este de 6,6 lei pentru un an de viață în plus", a explicat Doina Merla pentru turnulsfatului.ro.

×
Subiecte în articol: Sibiu speranta România
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close