Antena 3 CNN Actualitate Social Petiție pentru drepturi egale pentru lucrătorii români din Uniunea Europeană

Petiție pentru drepturi egale pentru lucrătorii români din Uniunea Europeană

PSD a inițiat o petiție și cere sprijinul Parlamentului European pentru respectarea legislației europene în materie de muncă, protecție socială și medicală.

Petiție pentru drepturi egale pentru lucrătorii români din Uniunea Europeană
Sursa foto: Pixabay.com
de S.T.    |    23 Mai 2020   •   11:38

„DREPTURI EGALE pentru lucrătorii români din Uniunea Europeană! SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA prin care cerem sprijinul Parlamentului European pentru:

✅ Respectarea legislației europene în materie de muncă, protecție socială și medicală;
✅ Asigurarea pentru lucrătorii români a acelorași drepturi precum cei din UE.

⚠️ În ultima perioadă, în contextul COVID-19, un număr important de lucrători români au fost transportați în diferite state membre ale Uniunii Europene pentru efectuarea unor munci sezoniere sau activități de tip social în baza unor acorduri bilaterale agreate între respectivele țări și Guvernul României. Acorduri care depășesc cadrul de reglementare european privind libera circulație și dreptul la muncă în spațiul european.

❗Din nefericire, în aceste cazuri, Guvernul #PNL nu a prevăzut măsurile adecvate de protecție socială sau medicală absolut necesare în contextul crizei actuale. Lipsa de implicare a guvernanților a condus la situații în care lucrătorii români au fost supuși unor riscuri care contravin reglementărilor naționale privind protecția lucrătorilor și a condițiilor de distanțare socială.

Citește și semnează petiția inițiată de #PSD, cu sprijinul PES activists Romania! ???”, este mesajul transmis de Partidul Social Democrat, sâmbătă, pe Facebook.

×
Subiecte în articol: drepturi muncitori romani
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close