Antena 3 CNN Actualitate Social "Planul Alb", la un pas de a fi activat în spitalele din Oradea! Mobilizare masivă pentru primirea răniţilor din Ucraina

"Planul Alb", la un pas de a fi activat în spitalele din Oradea! Mobilizare masivă pentru primirea răniţilor din Ucraina

Autorităţile orădene sunt în alertă maximă. În spitalele din oraş se poate declanşa oricând Planul Alb pentru primirea de răniți, atât din rândul civililor cât și militarilor ucraineni. Spitalul Județean și Spitalul Militar au rezervat deja paturi ATI în acest. În paralel, în secțiile chirurgicale, se suplimentează stocurile de produse și se formează echipe de traducători de ucraineană și rusă.

"Planul Alb", la un pas de a fi activat în spitalele din Oradea! Mobilizare masivă pentru primirea răniţilor din Ucraina
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    07 Mar 2022   •   13:46

Unităţile medicale din Oradea se mobilizează să preia răniţi din rândul ucrainenilor. În spitalul Avram Iancu s-au pregătit deja 12 paturi pe secțiile de chirurgie generală, ortopedică, oftalmologică și ORL.

Alte 55 de paturi sunt puse la dispoziția ucrainenilor care ajung la Spitalul Județean. La nevoie, capacitatea poate fi mărită.

"Planul alb înseamnă o mobilizare a tuturor resurselor spitalului, axat pe tipul de pacienţi care se prezintă brusc, în număr foarte mare în spital. Spitalul judetean are două nivele de activare la 25 şi la peste 35 de pacienţi", a precizat dr. Hadrian Borcea, șef UPU Oradea.

Toți cei care doresc pot da o mână de ajutor. Autoritățile lucrează deja la o aplicație în care să se înscrie cei dornici de a oferi cazare, alimente sau diverse donații refugiaților ucraineni.

"Am stabilit ca orice donaţie pe care orădenii o vor face, să o facă spre Uniunea Ucrainenilor din România, către asociaţia care reprezintă cumva interesele acestor refugiaţi şi către fundaţia comunitară Oradea", spune Mihai Jurca, city manager Oradea.

Mare parte din refugiaţii ajunşi în Oradea au plecat spre ţările din vestul Europei, mai ales Ungaria.


 

×
Subiecte în articol: mobilizare spitale Oradea planul alb
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close