Antena 3 CNN Actualitate Social Poarta ucigașă din Timișoara, reabilitată fără proiect

Poarta ucigașă din Timișoara, reabilitată fără proiect

Poarta ucigașă din Timișoara, reabilitată fără proiect
27 Sep 2017   •   15:26

Poarta ucigașă din Timișoara, aflată pe Calea Lugojului, a fost reabilitată de Primăria Timișoara fără a exista proiect tehnic sau diriginte de șantier, anunță pressalert.

Administrația condusă de Nicolae Robu a încălcat grav legea în cazul modernizării porții de intrare în Timișoara care s-a prăbușit peste mașina în care se afla Vlad Baici, în vârstă de 24 de ani, ucigându-l.

Lucrările de reabilitare a celor două porți de intrare în oraș, cea de pe Calea Aradului și de pe Calea Lugojului, au fost făcute prin încredințare directă, fiind date unei firme de casă, după ce s-a eliberat o autorizație în regim de urgență pe motiv că exista pericolul să cadă literele care compuneau cuvântul Timișoara. Primarul Nicolae Robu a invocat faptul că a existat un raport de expertiză ale cărui concluzii au stat la baza eliberării autorizației în regim de urgență.

De altfel, expertiza tehnică a avut ca obiect reabilitarea structurii de rezistență a celor două porți. Ce nu a mai spus edilul este faptul că în respectivul document expertul a recomandat să se întocmească un proiect tehnic pentru modernizarea porților de intrare în oraș și să fie verificată inclusiv structura de rezistență a acestora.

×
Subiecte în articol: Esential nicolae robu
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close