Antena 3 Actualitate Social Răzvan Cherecheş, despre simptomele apărute la câteva luni după COVID-19: "Singura modalitate de prevenţie este vaccinarea"

Răzvan Cherecheş, despre simptomele apărute la câteva luni după COVID-19: "Singura modalitate de prevenţie este vaccinarea"

de Claudia Popovici    |    23 Apr 2021   •   20:14
Răzvan Cherecheş, despre simptomele apărute la câteva luni după COVID-19: "Singura modalitate de prevenţie este vaccinarea"

Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheş, a clarificat dacă este adevărat că unii dintre cei care au trecut prin COVID-19 continuă să aibă simptome la câteva luni de la infecție.

Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheş, a confirmat că unele persoane care au trecut prin boala COVID-19 pot avea simptome la căteva luni după infectare.

„Da, este adevărat. Se numește "sindrom de COVID lung" și o parte dintre cei care au trecut prin infecție, chiar și asimptomatici, pot să aibă simptome chiar și la o distanță de câteva luni de la momentul infecției: febră intermitentă, dureri de cap, dureri musculare, dureri articulare, durere în piept, senzație de dezorientare ca o ceață pe creier, depresie, palpitații”, spune expertul în sănătate publică.

Răzvan Cherecheş afirmă că simptomele pot continua să apară timp de luni de zile:

„Nu știm de ce, nu avem până în acest moment un tratament clar. Există studii care sunt în desfășurare, dar până la acest moment nu avem un tratament”.

Singura modalitate prin care poate fi prevenită atât infecția, cât și posibilitatea ca aceste simptome să continue, este vaccinarea, susține Cherecheş.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close