Antena 3 CNN Actualitate Social Reacția Maternității Giulești în scandalul bebelușilor: Părinții să fie atenți cu acest dat în judecată, că va pleca personalul în străinătate

Reacția Maternității Giulești în scandalul bebelușilor: Părinții să fie atenți cu acest dat în judecată, că va pleca personalul în străinătate

Reacția Maternității Giulești în scandalul bebelușilor: Părinții să fie atenți cu acest dat în judecată, că va pleca personalul în străinătate
30 Noi 2018   •   13:37

Paisprezece bebeluşi născuţi la Maternitatea ”Panait Sârbu” au fost trataţi la Spitalul de copii "Grigore Alexandrescu", dintre aceştia 12 fiind depistaţi cu stafilococ auriu meticilino rezistent în diferite culturi, se arată într-un comunicat al unităţii medicale. 

Purtătorul de cuvânt alSpitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu” (Maternitatea Giulești), Doru Pana venit cu o primă reacție la acest caz.


”Bebelușii vor fi îngrijiți în continuare. Nu avem cazuri de bebeluși internați care să aibă stafilococ în momentul acesta. Este greu să vă spun de ce s-a ajuns la această situație, cred că nici Dumnezeu nu poată să răspundă. Noi știam de această problemă când am fost anunțati de Direcția de Sănătate Publică și am luat măsuri imediat. Eu nu vreau să iau apărarea nimănui, dar fiecare este responsabil de ceea ce face la muncă și cum face, este important ca fiecare om să își înțeleagă importanța muncii.”, a declarat acesta.

Întrebat despre plângerile părinților, care au avertizat că vor da în judecată unitatea, doctorul a afirmat că „este opțiunea fiecăruia”, însă nu consideră că ar fi un motiv în acest sens. 

„Este opțiunea fiecăruia să dea în judecată. Sincer, nu prea văd pentru ce ar putea să dea în judecată, dar este opțiunea fiecăruia. Numai că părinții și pacienții din România ar trebui să fie atenți cu acest dat în judecată! Ei, dacă vor da în judecată personalul tot timpul, personalul va pleca în străinătate, unde este apărat de legi. Legea în România nu apără personalul medical, are doar obligații. Nu există dreptul personalului medical, ci numai dreptul pacientului. Omul acela, chiar dacă nu este vinovat, și a fost reclamat, este dus la Colegiul Medicilor, la Procuratură, Ministerul Sănătății (…) Părinții trebuie să-și caute dreptatea în momentul în care există ceva clar. În momentul în care avem dovada certă„, a declarat Doru Pana, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu” (Maternitatea Giulești). 

Citeşte întreaga ştire: Maternitatea Giulești, în plin scandal privind bebelușii infectați cu stafilococ auriu: "Părinții să fie atenți cu acest dat în judecată, că va pleca personalul în străinătate"

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close