Antena 3 CNN Actualitate Social Încă o sinucidere legată de jocurie online: Un băiat de 13 ani s-a spânzurat. Se bănuie că juca „Balena albastră”

Încă o sinucidere legată de jocurie online: Un băiat de 13 ani s-a spânzurat. Se bănuie că juca „Balena albastră”

Moarte misterioasă a unui adolescent de 13 ani. Răzvan a fost găsit, în urmă cu două zile, spânzurat în grajdul familiei care-l avea în plasament. Aparent, nimic nu justifica un asemenea gest extrem.

Încă o sinucidere legată de jocurie online: Un băiat de 13 ani s-a spânzurat. Se bănuie că juca „Balena albastră”
Sursa foto: Facebook/Poliția Română
de Alexandra Dima    |    10 Sep 2021   •   09:51

Răzvan se afla în plasament la o familie din localitatea Dodeşti, judeţul Vaslui, de 9 ani. În urmă cu două zile a fost găsit spânzurat în grajd.   

"Ambulanţa din Bârlad a intervenit în localitatea Dodeşti pentru un băiat în vârstă de 13 ani victimă a unei posibile tentative de suicid prin spânzurare. Din nefericire, medicul din echipaj a declarat decesul acesteia deoarece semnele ireversibile ale morţii erau deja instalate. (...) Copilul plecase din casă de la ora 11.00 şi a fost găsit spânzurat în grajdul locuinţei în jurul orelor 15.00", a precizat dr. Daniel Ungureanu, din cadrul SAJ Vaslui.  

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Bogdan Gheorghiţă, a declarat că poliţiştii au demarat o anchetă în acest caz pentru a stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul, în cauză fiind efectuate cercetări pentru ucidere din culpă.

Familia și prietenii sunt siderați și spun că băiatul era iubit şi bine îngrijit neavând niciun motiv de sinucidere. El se afla în plasament la această familie încă de la vârsta de 4 ani.   

Unul dintre fiii asistentului maternal nu exclude ca moartea băiatului să fi fost provocată de "Balena albastră", un joc online pe care îl poţi câştiga doar dacă te sinucizi, notează observatornews.ro.   

Jocul în care provocarea supremă este sinuciderea, a făcut mai multe victime în rândul adolescenţilor din mai multe țări. 

Fată de 14 ani, găsită spânzurată într-o anexă a locuinţei, în Botoșani: "Juca un joc pe internet în care i se cerea până la sacrificiul suprem"

Cu doar câteva zile în urmă, o altă copilă și-a luat zilele tot prin spânzurare și, se bănuiește, tot din cauza unui joc online. 

×
Subiecte în articol: jocul Balena albastră Vaslui
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close