Antena 3 CNN Actualitate Social Universităţile vor putea acorda, din venituri proprii, un spor de performanţă academică de 10%

Universităţile vor putea acorda, din venituri proprii, un spor de performanţă academică de 10%

Universităţile vor putea acorda, din venituri proprii, un spor de performanţă academică de 10%
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
30 Mai 2017   •   13:56

Universităţile vor putea acorda, exclusiv din venituri proprii, un spor de performanţă academică de 10%, pentru un număr de până la 15% din posturile didactice, conform unui amendament adoptat, marţi, de către Comisia de muncă din Camera Deputaţilor. Acest lucru a fost hotărât în cadrul dezbaterilor asupra proiectul de lege privind salarizarea. 

"Pentru personalul didactic de predare din învăţământul universitar, care nu beneficiază de gradaţia de merit prevăzută la alin. 1 se acordă, prin concurs, un spor de performanţă academică. Acest spor se acordă pentru un număr de până la 15% din posturile didactice de predare existente la nivelul instituţiei de învăţământ superior şi reprezintă o creştere cu 10% a salariului de bază deţinut. Sporul de performanţă academică se acordă pe o perioadă de un an. Numărul de beneficiari, metodologia şi criteriile de acordare a sporului de performanţă academică se elaborează de către Senatele universitare şi se va plăti exclusiv din venituri proprii", prevede amendamentul. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close