Antena 3 CNN Actualitate Social Vaccinarea anti-COVID-19 la medicul de familie a început cu stângul la Timişoara

Vaccinarea anti-COVID-19 la medicul de familie a început cu stângul la Timişoara

Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie demarată miercuri la Timișoara, a început cu stângul. La cei 50 de medici din proiectul pilot s-au vaccinat, în trei zile, doar 10 pacienți.

Vaccinarea anti-COVID-19 la medicul de familie a început cu stângul la Timişoara
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    10 Apr 2021   •   15:28

În proiectul pilot demarat la Timișoara sunt implicați 50 de medici de familie din oraș și din zona metropolitană. Fiecare cabinet v-a fi aprovizionat cu câte 100 de doze de vaccin. Medicii de familie au primit și materiale sanitare și bonus 100 de teste rapide. Ţinta de 100.000 de vaccinări pe zi e încă departe. 

10 pacienţi vaccinaţi în ultimele zile la Timişoara

O demonstrează situaţia de la Timişoara: 50 de medici au vaccinat, în trei zile, doar 10 pacienţi. Motivul: dozele de vaccin ar fi ajuns prea târziu.

„Miercuri am primit 10 medici, joi au primit încă 19 medici, vineri au primit restul de 20 de medici. Pentru că mașina de la DSP nu putea să transporte mai mult de 10 cutii”, spune Mihai Iacob, medic de familie, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Un alt medic spune că nu a avut timp să se organizeze şi va demara campania de luni

„Trebuie să înțelegeți că aceste cabinete nu sunt centre de vaccinare. Partea de vaccinare, noi trebuie să o facem în afara orelor de cabinet cu bolnavii şi în funcție de disponibilitatea pacienților”, explică medicul de familie Elisabeta Spătaru, care subliniază faptul că pacienții nu pot fi amestecați, referindu-se şi la programările gravidelor, vaccinurile copiilor şi pensionarii cu afecțiunile specifice vârstei,

Un alt medic consideră că oamenii încă sunt sceptici la ase vaccina la medicul de familie.

Citeşte şi: Prima imunizare anti-COVID-19 într-un cabinet al unui medic de familie s-a realizat miercuri la Timișoara

×
Subiecte în articol: campania naţională de vaccinare
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close