Antena 3 CNN Actualitate Sorin Grindeanu: "Peste 90% din gările şi haltele din România arată similar gării din Mariupol"

Sorin Grindeanu: "Peste 90% din gările şi haltele din România arată similar gării din Mariupol"

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, declară că peste 90% din gările şi haltele din România arată similar gării din Mariupol.

Sorin Grindeanu: "Peste 90% din gările şi haltele din România arată similar gării din Mariupol"
Sursa foto: Facebook/Sorin Grindeanu
de Silvia Preda    |    19 Apr 2022   •   18:46

Potrivit ministrului, este normal ca acestea să fie preluate de către autorităţile locale, CFR neavând forţa necesară pentru a investi în această zonă.  

"Nu doar gările (să treacă la autorităţile locale - n.r.), inclusiv anumite terenuri care sunt nefolosite în acest moment de către CFR. Hai să spun în mare CFR, indiferent de companie, că e Marfă, Infrastructură, Călători mai puţin, pe zona asta, pe care nu le-au folosit şi care zac în acest moment. (...) Nu văd de ce nu pot să treacă la autorităţile locale.

90 şi ceva la sută din gările din România, chiar şi haltele din România, arată cred că, aşa, aproape de gara din Mariupol", a spus Sorin Grindeanu.

"E clar că CFR-ul nu are în acest moment forţa necesară să investească şi pe această zonă. În schimb sunt foarte multe cereri din partea autorităţilor locale de a prelua aceste imobile. Se lucrează în acest moment la cadrul legal să se poată da rapid către autorităţile locale.

E un proces absolut normal de descentralizare", a mai spus ministrul.  

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, au făcut, marţi, o vizită la Administraţia Portuară din Constanţa.
 

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu Mariupol gări halte
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close