Antena 3 CNN Actualitate Sorina Pintea, eliberată din arest. Fostul ministru al Sănătății, cercetat sub control judiciar

Sorina Pintea, eliberată din arest. Fostul ministru al Sănătății, cercetat sub control judiciar

Curtea de Apel București a decis ca Sorina Pintea să fie eliberată. Fostul ministru va fi cercetat sub control judiciar.

Sorina Pintea, eliberată din arest. Fostul ministru al Sănătății, cercetat sub control judiciar
06 Mar 2020   •   14:59

Curtea de Apel Bucureşti rămăsese în pronunțare cu privire la decizia ce o privește pe fostul ministru al Sănătății. Sorina Pintea, acuzată într-un dosar de corupție instrumentat de DNA, a făcut contestație la măsura arestului preventiv. Diagnosticată cu o boală autoimună, ea a fost transportată de mai multe ori la spital, din momentul arestului. 

Sorina Pintea, eliberată din arest. Fostul ministru al Sănătății, cercetat sub control judiciar

Update: Sorina Pintea, ministru al Sănătăţii în Guvernul Dăncilă, va fi transportată din arestul central la Spitalul Universitar din Capitală. 

Aceasta va ajunge la spital pentru efectuarea unui RMN care să îi stabilească starea actuală de sănătate, după ce în ultimele zile se pare că s-ar fi simţit din ce în ce mai rău. 

Sorina Pintea suferă de o boală autoimună care s-ar fi agravat din momentul în care a fost arestată. 

Știrea inițială: Sorina Pintea va ajunge vineri dimineață, în fața judecătorilor, care vor decide dacă va rămâne în arest preventiv.

Sorina Pintea a contestat decizia din 28 februarie luată de Tribunalul Bucureşti, prin care a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Ea este acuzată că, în calitate de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" din Baia Mare, judeţul Maramureş, a luat mită, în formă continuată. 
Avocaţii Sorinei Pintea au depus o plângere în care reclamă că poliţiştii care asigurau escorta fostului ministru au bruscat-o la intrarea în spital. Ministrul interimar de Interne, Marcel Vela, a anunţat, miercuri, că a cerut şefului Poliţiei Române să înceapă o anchetă în cazul Sorinei Pintea.

Ancheta vizează modul în care au acționat poliţiştii care au asigurat transportul fostului ministru de la arestul central, la policlinica MAI.

×
Subiecte în articol: Sorina Pintea
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close