Antena 3 Actualitate Stare de ALERTĂ. O viitură va veni din Ucraina spre România. Risc uriaș de inundaţii

Stare de ALERTĂ. O viitură va veni din Ucraina spre România. Risc uriaș de inundaţii

24 Iun 2020   •   21:30
Stare de ALERTĂ. O viitură va veni din Ucraina spre România. Risc uriaș de inundaţii
Sursa foto: Meteoplus/Facebook

Risc de inundaţii pe râul Prut, în zona barajului de la Stânca Costeşti. Costel Alexe, ministrul Mediului, a declarat, miercuri, că există o cantitate impresionantă de apă care vine din Ucraina.

Costel Alexe a declarat, la Comitetul Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă, că în ultima perioadă au fost emise 55 de avertizări prin sistemul Ro-Alert.

„Suntem pregătiți pentru perioada următoare, când avem acest front atmosferic care poate să genereze cantități însemnate de precipitații, să fim în contact direct cu populația care este vulnerabilă. La acest moment, avem nu mai puțin de 252 de persoane care au fost evacuate din calea viiturilor. Avem, la nivel de ISU, la nivel național, începută procedura de identificare a pagubelor produse de inundații. În perioada următoare toți prefecții din țară vor trebui să continue acest proces pentru a evalua care sunt pagubele”, a spus Costel Alexe.

Pericol mare de inundații în zona barajului de la Stânca Costeşti

„Pentru următoarele zile, riscul cel mai ridicat îl avem pe Prut, în zona barajului de la Stânca Costești, pentru că avem o cantitate impresionantă de apă care vine din Ucraina. (...) În ultimele două săptămâni au fost evacuate cantități mari de apă tocmai pentru a face față acestei viituri care va veni din Ucraina spre România. (...)

Barajul este pregătit să mai primească încă 500 de milioane de metri cubi pe lângă cei 700 de milioane pe care îi are, astfel încât toate localitățile aval de Stânca Costești să nu fie puse în pericol”, a mai spus Costel Alexe.

Alexe, despre inundații: Suntem pregătiți să facem față

Inundaţii istorice în ţările vecine României. Oamenii sunt disperați! Nivelul apei continuă să crească în mai multe regiuni

Ministrul a trimis în zonă 20.000 de saci care să fie umpluți cu nisip pentru a atenua inundațiile, dacă va fi cazul.

×
Subiecte în articol: viitura inundatii costel alexe

România cu temperaturi de vară

 

 

Prognoza ANM pentru perioada următoare

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close