Antena 3 CNN Actualitate Sute de posturi de profesori neocupate, cu trei zile înainte de începerea şcolii

Sute de posturi de profesori neocupate, cu trei zile înainte de începerea şcolii

Sute de posturi de profesori neocupate, cu trei zile înainte de începerea şcolii
Sursa foto: Foto: ecommerce.issisystems.com
13 Sep 2013   •   23:30
Sute de posturi din învăţământ sunt neocupate în Vaslui cu trei zile înaintea începerii noului an şcolar. Oficialii Inspectoratului Şcolar susţin că toate catedrele libere vor fi ocupate în acest week-end de conducerile şcolilor, inclusiv cu profesori care au luat nota 2 la titularizare, informează Mediafax.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, 497 de catedre în învăţământ, din care 200 complete, sunt neocupate în judeţul Vaslui, după ce şefii învăţământului vasluian nu au reuşit să găsească profesori, învăţători sau educatori în urma numeroaselor şedinţe organizate în ultima lună.

Cu toate acestea, conducerea ISJ susţine că noul an şcolar va debuta cu toate aceste posturi ocupate.

"După ultima şedinţă publică pe care am organizat-o la nivelul Inspectoratului pe 11 septembrie, au rămas vacante 200 de catedre complete şi 297 incomplete. Pe 12 şi 13 septembrie, candidaţii care nu au îndeplinit condiţiile de a participa la această ultimă şedinţă au avut posibilitatea de a-şi depune dosarele direct la şcolile unde sunt posturi libere şi doresc să predea. În următoarele două zile se vor face încadrările de către conducerile unităţilor de învăţământ astfel încât, pe 16 septembrie, să nu avem catedre libere", a declarat inspectorul pe managementul resurselor umane din cadrul ISJ Vaslui, Gheorghe Fluieraş.

În această ultimă etapă de încadrare vor putea fi încadraţi inclusiv cei care au luat note de 2 sau 3 la examenul de titularizare.

 

×
Subiecte în articol: invatamant titularizare
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close