Antena 3 CNN Actualitate Temperaturile din regiunile arctice, cu cinci grade mai mari decât cele normale

Temperaturile din regiunile arctice, cu cinci grade mai mari decât cele normale

Temperaturile din regiunile arctice, cu cinci grade mai mari decât cele normale
22 Oct 2008   •   18:26

Din cauza încălzirii globale, temperaturile din regiunile arctice au depăşit cu cinci grade Celsius temperaturile normale pentru această perioadă, arată un studiu realizat de experţii Administraţiei Naţionale a Oceanelor şi a Climei din Statele Unite. Potrivit acestora, ridicarea temperaturii din regiunea arctică a fost influenţată de schimbările climatice din alte zone ale lumii.
Calota glaciară continuă să se topească din cauza încălzirii globale, iar acest lucru determină încălzirea unei cantitaţi mai mari de apă din oceane, informează "Yahoo News". Temperaturile mai ridicate din apă şi aer afectează la rândul lor viaţa animalelor şi a plantelor.
Până în prezent, cele mai ridicate temperaturi din zona arctică au fost înregistrate în 2007. Încă din 1960, tendinţa de încălzire a climei din regiunile arctice continuă să se accentueze. Din 2006, experţii americani monitorizează regiunea arctică şi înregistrează schimbările de temperatură şi felul în care aceste schimbări afectează plantele, animalele şi nivelul aceanelor.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: zona arctica temperaturi ridicate
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close