Antena 3 CNN Actualitate Ţiriac a renunţat la domeniul de vânătoare de la Balc, din cauza cheltuielilor de întreţinere

Ţiriac a renunţat la domeniul de vânătoare de la Balc, din cauza cheltuielilor de întreţinere

Ţiriac a renunţat la domeniul de vânătoare de la Balc, din cauza cheltuielilor de întreţinere
Sursa foto: Ion Tiriac
25 Mai 2009   •   19:07

Ion Ţiriac a renunţat la domeniul de vânătoare de la Balc. E deranjat ca statul a mărit de 15 ori taxa de concesiune a domeniului, asa ca a ales sa pastreze doar tarcul de o mie de hectare. In fapt, complexul său de vînătoare, care nu se supune noii legislaţii.

Noua taxă s-ar ridica la peste 300.000 de euro, la care s-ar adăuga cheltuielile cu necesarul minim de furaje şi alte cheltuieli administrative care ajung la câteva zeci de mii de euro.

O sumă mare în comparaţie cu cât dădea până acum Ion Ţiriac. Pentru uriaşul domeniu de vânătoare acesta plătea statului doar 20.000 de euro. Înaintea lui, domeniul cinegetic de la Balc a mai fost utilizat de Maria Tereza, iar in anii '80, de Nicolae Ceauşescu.

Fondul la care a renunţat Ţiriac a fost scos la licitatie şi are în efectiv 108 mistreţi, 400 iepuri, 24 de cerbi şi 64 de căpriori. Vânătorii împătimiţi nu cred însă că omul de afaceri va renunţa vreodată la partidele de la Balc.

Acum, omul de afaceri a mai păstrat doar ţarcul spre care gonacii hăituiau animalele în cătarea puştilor magnaţilor europei. Nici nu se putea altfel. Ţiriac a investit aici peste un milion de euro. A populat complexul cu vânat, a amenajat cabana de vânătoare, a refăcut făcut drumurile de acces. Iar în acest moment, domeniul este populat de aproximativ 700 de mistreti, la care se adaugă câteva zeci de cerbi din Austria.

Anul acesta, din cauza domeniului de la Balc, Ion Ţiriac a avut numai dureri de cap. Prima şi cea mai grea a fost incidentul în care a fost implicat avionul fostului tenisman, în momentul aterizării pe aeroportul din Oradea şi care a dus la distrugerea aeronavei.

Observator

×
Subiecte în articol: vanatoare cheltuieli
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close