Antena 3 CNN Actualitate Tricolorul românesc a unit malurile Prutului - FOTO și VIDEO

Tricolorul românesc a unit malurile Prutului - FOTO și VIDEO

Tricolorul românesc a unit malurile Prutului - FOTO și VIDEO
01 Ian 2018   •   14:24

Un tricolor românesc, cu o lungime de 100 de metri, a fost întins duminică de la un mal la altul al Prutului de-a lungul unui pod feroviar,în prezent dezafectat, care face legătura între localitatea vasluiană Fălciu şi oraşul Cantemir din Republica Moldova, dând start astfel seriei de manifestaţii care vor celebra Centenarul Marii Uniri, relatează Radio Chişinău. 



La această manifestaţie au luat parte mulţimi de oameni de o parte şi de alta a Prutului. "România n-a avut graniţă la Prut!", "Unire", "Unitate naţională", "Jos hotarul de la Prut!", "Trăiască, trăiască, trăiască şi-nflorească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească!" sunt câteva dintre mesajele scandate de participanţi, conform InfoPrut. 

"Desfăşurarea tricolorului peste Prut va fi urmată de alte evenimente prin care vom atrage atenţia asupra necesităţii reîntregirii ţării prin unirea României cu Republica Moldova. Solicităm autorităţilor centrale şi judeţene refacerea podului de la Fălciu atât de necesar economiei locale. Vrem să trecem Prutul şi ca să ne comemorăm ostaşii căzuţi la Ţiganca', a declarat George Simion, preşedintele "Acţiunii 2012", organizaţie membră a Alianţei pentru Centenar. 

Manifestanţii au sărbătorit Revelionul 2018 la Casa de Cultura din Fălciu, cu un spectacol de artificii în aer liber, recitaluri folclorice şi o masă tradiţională. 

Evenimentul, organizat de Alianţa pentru Centenar, care reuneşte peste 130 de asociaţii civice sub mesajul unionist "Basarabia e România", în parteneriat cu Primăria comunei Fălciu, este primul din seria de acţiuni care vor marca împlinirea unui secol de la Marea Unire a românilor între graniţele unui stat naţional suveran, precizează InfoPrut.

×
Subiecte în articol: tricolor Prut
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close