Antena 3 CNN Actualitate Un aeroport din Berlin, ținta atentatului terorist pe care l-ar fi comis sirianul arestat în Germania

Un aeroport din Berlin, ținta atentatului terorist pe care l-ar fi comis sirianul arestat în Germania

Un aeroport din Berlin, ținta atentatului terorist pe care l-ar fi comis sirianul arestat în Germania
Sursa foto: Foto: pixabay.com
11 Oct 2016   •   08:24

Refugiatul sirian în vârstă de 22 de ani arestat luni în Germania şi suspectat că pregătise un atentat viza unul din aeroporturile de la Berlin, a făcut cunoscut luni seară şeful serviciului de informaţii interne, informează AFP.

"Deţinem informaţii, informaţii provenind de la servicii secrete, că mai întâi intenţiona să atace trenuri din Germania, pentru ca apoi să aibă în vedere unul din aeroporturile de la Berlin", a declarat Hans-Georg Maassen la postul ARD.

Unele media germane au vorbit la sfârşitul săptămânii trecute despre un aeroport din Berlin, informaţie care a fost confirmată abia luni seară.

La începutul lunii septembrie, poliţiştii şi anchetatorii germani au fost informaţi "prin intermediul serviciilor secrete" că organizaţia jihadistă Stat Islamic (SI) are în vedere un atentat împotriva "unei infrastructuri" din Germania.

"Ne-a luat timp până joi să aflăm cine din Germania trebuia să se ocupe de asta", a adăugat şeful serviciului de informaţii interne.

Decizia de a ordona arestarea suspectului a fost luată vineri după ce acesta şi-a cumpărat adezivi. "Am considerat că este vorba despre ultimul produs chimic de care avea nevoie pentru a fabrica o bombă", a precizat el.

Într-o primă fază, sirianul a reuşit la limită să scape de poliţiştii veniţi să îl aresteze sâmbătă dimineaţă la Chemnitz (est). În cele din urmă a fost prins luni dimineaţă, după ce a fost legat şi predat forţelor de ordine de compatrioţi sirieni la care se refugiase.
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close