Antena 3 CNN Actualitate Un avion din Tel Aviv cu 141 de pasageri a aterizat în siguranţă pe aeroportul Otopeni după ce anunţase probleme la flapsuri

Un avion din Tel Aviv cu 141 de pasageri a aterizat în siguranţă pe aeroportul Otopeni după ce anunţase probleme la flapsuri

Un avion din Tel Aviv cu 141 de pasageri a aterizat în siguranţă pe aeroportul Otopeni după ce anunţase probleme la flapsuri
21 Dec 2011   •   20:43
UPDATE 21:45. Avionul de la Tel Aviv cu 141 de pasageri la bord, care a avut probleme tehnice, a aterizat în condiţii de siguranţă pe Aeroportul Otopeni, fără ca echipajele aflate în apropierea pistei să fie nevoite să intervină, a declarat purtătorul de cuvânt Valentin Iordache, citat de Mediafax.
   
Iordache a precizat că aeronava a aterizat pe Aeroportul Otopeni la ora 21.11, fără niciun fel de probleme.
   
Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Otopeni a mai spus că pilotul avionului a solicitat, cu trei minute înainte de aterizare, asistenţă la sol, însă aeronava a ajuns pe pistă în condiţii de siguranţă, nefiind nevoie de intervenţia echipajelor.
   
Iordache a mai spus că înainte de aterizare s-a format un dispozitiv corespunzător de primire, fiind declarată o situaţie de atenţie în jurul orei 21.08.

 


UPDATE 21:20. Avionul Boeing 737, care venea din Tel Aviv, cu 141 de pasageri la bord, a aterizat în siguranţă pe Aeroportul Otopeni. Aeronava aparţine companiei israeliene El Al. Ambulanţele şi maşinile de pompieri se îndreaptă către aeronavă.

Avionul ar fi avut probleme tehnice numai la flapsuri, cu rol vital în reducerea vitezei la aterizare, nu şi la trenul de aterizare cum s-a vehiculat la un moment dat pe parcursul situaţiei de criză.

UPDATE 21:15. Potrivit unor informaţii neoficiale, piloţii avionului care vine din Israel au reuşit să coboare trenul de aterizare. Se aşteaptă ca avionul să aterizeze din moment în moment.


Alertă pe Aeroportul Otopeni. Un avion care vine de la Tel Aviv a ratat aterizare pe aeroport. Avionul are o problemă tehnică.

Este vorba despre o cursă a unei companii din Israel. Piloţii încearcă o aterizare forţată.

 


Sorin Stoicescu, fost şef al Direcţiei Aviaţie Civilă, a declarat, pentru Antena 3, că situaţia este una deosebit de dificilă pentru că nu există un control asupra flapsurilor.

Conform lui Stoicescu, aeronava ar trebui să aterizeze pe un sol plan fără nici un fel de obstacol pe întinderi foarte mari.

Aeronava ar trebui să mai încerce o aterizare în aproximativ 15 minute.

Purtătorul de cuvânt al ISU Ilfov, Simion Petruş, a declarat pentru Antena 3 că este vorba despre o aeronavă Boeing 738 (737 seria 800) cu 141 de pasageri la bord.

Potrivit lui Bogdan Donciu, director general Romatsa, avionul israelian este în procedură de aterizare, problema la flapsurile aparatului fiind încă prezentă.

O unitate-spital mobilă a SMURD, folosită în caz de dezastru, este în drum către Aeroportul Otopeni.

×
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close