Antena 3 CNN Actualitate Un băiat de 14 ani a furat o maşină, a lovit doi pietoni pe trecere şi apoi a fugit de la locul accidentului

Un băiat de 14 ani a furat o maşină, a lovit doi pietoni pe trecere şi apoi a fugit de la locul accidentului

Adolescentul de 14 ani, împreună cu un prieten de 18 ani, au furat maşina, lăsată nesupravegheată şi cu cheile în contact, de pe o stradă din Bucureşti. Cei doi au plecat apoi într-o plimbare pe străzile oraşului, până când, la o intersecţie, şoferul a dat cu maşina peste doi pietoni.

Un băiat de 14 ani a furat o maşină, a lovit doi pietoni pe trecere şi apoi a fugit de la locul accidentului
de Cristi Popovici    |    01 Sep 2020   •   12:15

Accidentul a avut loc chiar în centrul Capitalei. Băiatul de 14 ani a gonit pe mai multe străzi, fără să respecte regulile de circulaţie. Furase maşina de pe o stradă, după ce a observat că proprietarul îşi uitase cheile în contact. Nu a stat mult pe gânduri şi şi-a invitat la plimbare un prieten de 18 ani.

Potrivit Brigăzii Rutiere, maşina condusă de minor s-a ciocnit cu un alt autoturism şi apoi a ricoşat în doi pietoni care traversau regulamentar strada. După producerea accidentului, atât şoferul de 14 ani, cât şi pasagerul din dreapta au rupt-o la fugă. 

"În urma impactului, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un alt autoturism care circula regulamentar, ulterior, ricoșând într-un stâlp de pe trotuar. Astfel, a rezultat rănirea celor doi pietoni (femei în vârstă de 35 și 19 ani) și a pasagerului din dreapta față (18 ani), fiind transportați la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale." - precizează Brigada Rutieră.

Băiatul de 14 ani a fost rapid identificat de poliţişti, iar părinţii lui au fost chemaţi la secţie pentru declaraţii. 

"Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0 și cu aparatul Drug Test, rezultatul fiind negativ. Nu au fost dispuse măsuri privative de libertate, activitățile fiind continuate în vederea stabilirii discernământului conducătorului auto. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere și furt în scop de folosință." - spun poliţiştii Brigăzii Rutiere.

×
Subiecte în articol: accident minor
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close