Antena 3 CNN Actualitate VÂRSTA DE PENSIONARE. Anunț-șoc făcut de vicepremierul Raluca Turcan

VÂRSTA DE PENSIONARE. Anunț-șoc făcut de vicepremierul Raluca Turcan

Vicepremierul PNL Raluca Turcan i-a răspuns PSD-ului, miercuri seară, cu privire la deficitul bugetar și o creștere a vârstei de pensionare, care însă s-ar putea face doar la cerere. „Au încurcat guvernul!”, a spus ea, făcând aluzie la faptul că poate social-democrații au comentat pachetul de legi din Franța.

VÂRSTA DE PENSIONARE. Anunț-șoc făcut de vicepremierul Raluca Turcan
11 Dec 2019   •   22:40

VÂRSTA DE PENSIONARE. „Ei pot să spună multe”, a spus Turcan, întrebată despre declarația făcută de cei de la PSD, potrivit cărora dacă ar fi rămas în continuare la guvernare nu s-ar fi depășit deficitul bugetar de 3% până la sfârșitul acestui an, a declarat vicepremierul pentru Digi 24.

VÂRSTA DE PENSIONARE. În ceea ce privește comunicatul PSD prin care a anunțat că se va opune majorării vârstei de pensionare, Raluca Turcan a reacționat: „Au încurcat guvernul!”

VÂRSTA DE PENSIONARE. „Această reacție a PSD e superficială, pentru că, în mod evident, astăzi a fost o știre că în Franța există un pachet de legi foarte contestate prin care se crește vârsta de pensionare la 70% (sîc!). Cel mai probabil cei din PSD au văzut titlul și au încurcat guvernul, nu și-au dat seama că guvernul României nu face lucrul acesta”, a spus Raluca Turcan.

VÂRSTA DE PENSIONARE. „Declarația premierului Orban e una rațională și care pe fond apare în mintea multor persoane. În condițiile în care, din nefericire, foarte mulți tineri pleacă, avem un deficit de forță de muncă tânără. Aceștia plecând, existând pensionarea la 63-65 de ani și posibilitatea prelungirii doar prin decizie a consiliului de administrație sau a inspectoratului în cazul profesorilor, atunci poate că ar fi firesc dacă vrei să optezi să lucrezi mai mult să poți să o faci, să-ți permită legea. Nu e o chestiune dramatică, nu e nimic care să vină cu forța. Este ceva care să permită ca acolo unde există un deficit de forță de muncă major, oameni cu experiență pentru care statul a investit, să poată să opteze să lucreze”, a mai spus vicepremierul PNL.

×
Subiecte în articol: varsta de pensionare
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close