Antena 3 CNN Actualitate Vasile Dîncu: "Din septembrie, armata rusă pregăteşte o ofensivă extrem de dură!''

Vasile Dîncu: "Din septembrie, armata rusă pregăteşte o ofensivă extrem de dură!''

Din septembrie, armata rusă pregăteşte o ofensivă extrem de dură în Ucraina. Dezvăluirea a fost făcută de ministrul Apărării, Vasile Dîncu, în exclusivitate la Antena 3. Oficialul român spune că nu ar trebui să excludem varianta în care România să aibă graniţă comună cu Rusia, dar toate acestea el le transmite românilor că nu au de ce să se teamă.

Vasile Dîncu: "Din septembrie, armata rusă pregăteşte o ofensivă extrem de dură!''
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    25 Aug 2022   •   10:00

"Războiul de uzură va continua, continuă, se vede foarte bine. Mai mult ca niciodată se vede şi aici. Naţiunile se adună şi încep un nou efort de solidaritate. În septembrie vom avea o nouă întâlnire în formatul Rammstein.

În acest moment, după cum se vede în operaţiunile de pe front, atât forţele ruse care atacă, cât şi ucrainenii care se apără, se pregătesc oarecum din punct de vedere logistic pentru o bătălie destul de dură care va fi înaintea sezonului ploios, noroios, cum se spune în Ucraina.

Şi, cu siguranţă, în septembrie vor fi operaţiuni dure militare. Românii, în acest moment pot să stea liniştiţi că suntem în cea mai bună situaţie posibilă, din perspectiva securităţii României, din perspectiva apărării.

Suntem în Alianţa cea mai puternică, avem o umbrelă strategică şi ne apără în acest moment. România şi NATO nu există şanse ca să intre într-un conflict militar deschis în acest moment. Dar faptul că se apropie Rusia sau se schimbă configuraţia vecinilor într-o anumită măsură, nu trebuie să ne îngrijoreze. Armata României, Guvernul României, NATO şi Uniunea Europeană lucează în sensul de a asigura securitatea teritoriilor", a declarat Vasile Dîncu, în exclusivitate la Antena 3.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close