Antena 3 CNN Actualitate Ce trebuie să faci pentru a te asigura ca nu esti victima furtului de identitate. Sigur nu te-ai fi gândit la asta

Ce trebuie să faci pentru a te asigura ca nu esti victima furtului de identitate. Sigur nu te-ai fi gândit la asta

Ce trebuie să faci pentru a te asigura ca nu esti victima furtului de identitate. Sigur nu te-ai fi gândit la asta
26 Iun 2018   •   11:28

Înlocuirea expresiei neutre utilizată în documentele oficiale cu un zâmbet larg ar putea contribui la prevenirea furtului de identitate, conform noilor studii. Cercetări anterioare au arătat faptul că poate fi dificil pentru oficiali să recunoască fețe nefamiliare în poze, prezentând astfel probleme importante în detectarea furtului de identitate.

"Fotografia din documentele oficiale, precum cea din pasaport, este o parte semnificativă a vieții noastre și totuși știm că creierul uman are o problemă cu privire la potrivirea fotografiilor oamenilor cu alte fotografii și potrivirea fotografiilor cu persoane din viața reală " a spus dr. Mila Mileva la Departamentul de Psihologie. 

Studiul efectuat de cercetători a descoperit faptul că participanții au prezentat o îmbunătățire de 9% în identificarea imaginilor zâmbitoare atunci când au comparat două imagini ale aceleiași persoane și o îmbunătățire de 7% când au comparat fotografiile a două persoane diferite, dar asemănătoare, în care se zâmbe. 

În urma rezultatelor cercetătorii sugerează utilizarea unei imagini în care se zâmbeste în pasaport pentru că ar putea contribui la îmbunătățirea ratelor de succes ale identificării comparativ cu utilizarea pozelor cu o expresie neutră.

"Cercetările noastre sugerează că înlocuirea expresiei neutre pe care o folosim în mod obișnuit atunci când facem poze de identificare cu un zâmbet larg, poate face munca oficialilor mai usoară" a adăugat Mileva.

Sursă: The Independent 

×
Subiecte în articol: pasaport
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close