Antena 3 CNN Actualitate Zeci de mii de jucării contrafăcute, confiscate în Portul Constanţa

Zeci de mii de jucării contrafăcute, confiscate în Portul Constanţa

Zeci de mii de jucării contrafăcute, confiscate în Portul Constanţa
Sursa foto: Foto: unclebobs.com
de S.T.    |    10 Feb 2014   •   11:46

Poliţişti de frontieră şi vameşii din Portul Constanţa Sud - Agigea au descoperit într-un container sosit din China peste 23.000 de jucării contrafăcute, cu o valoare de piaţă de peste un milion de lei, transmite Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă, poliţişti de frontieră şi lucrători vamali au controlat la sfârşitul săptămânii trecute, la rampa existentă în Portul Constanţa Sud - Agigea, un container încărcat cu jucării sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Ilfov.

Astfel, au fost descoperite 23.242 de maşinuţe cu radiotelecomandă şi jocuri contrafăcute, cu o valoare de piaţă de aproximativ 1.200.000 de lei la preţul produselor originale.

Marfa, care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute, a fost confiscată de către vameşi, iar poliţiştii de frontieră i-au întocmit administratorului societăţii comerciale, un cetăţean iranian cu reşedinţa în Ilfov, dosar penal pentru punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

×
Subiecte în articol: vamesi China jucarii
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close