Antena 3 CNN Actualitate Zeci de persoane, la spital din cauza postului. Sfaturi pentru o alimentaţie sănătoasă

Zeci de persoane, la spital din cauza postului. Sfaturi pentru o alimentaţie sănătoasă

Zeci de persoane, la spital din cauza postului. Sfaturi pentru o alimentaţie sănătoasă
Sursa foto: post
01 Apr 2010   •   19:41

Postul întăreşte credinţa, dar poate slăbi organismul. Zeci de persoane au avut nevoie de îngrijire medicală după ce au avut de suferit din cauza postului sever pe care l-au ţinut. Medicii spun că persoanele sunt în afara oricărui pericol.

Cu doar câteva zile înainte de Învierea Mântuitorului tot mai multe persoane ajung la spital. Cele mai multe sunt în vârstă şi au probleme cardiace.

Specialiştii sunt de părere că postul nu este pentru toată lumea. Bolnavii cronici, copiii şi adolescenţii, bolnavii de cancer sau lăuzele nu ar trebui să ţină un post foarte strict. Recomandat este ca, măcar o dată la patru zile, să se consume 150 de grame de carne care să asigure organismului proteinele necesare. O altă sursă de energie sunt fibrele conţinute de cereale, leguminoase, fructe, legume şi verdeţuri. Şi mişcarea zilnică este un mod de a menţine forma fizică pe timpul postului.

Medicii se aşteaptă în zilele următoare la un alt val de pacienţi. Este vorba despre cei care vor exagera cu mâncarea şi băutura în perioada Paştelui.

Antena 3

×
Subiecte în articol: post spital pasti
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close