Antena 3 CNN Actualitate Activitatea SRI la alegerile prezidențiale din 2009 ar putea fi verificată

Activitatea SRI la alegerile prezidențiale din 2009 ar putea fi verificată

Comisia parlamentară pentru controlul SRI a decis ca, în cazul în care va fi sesizată în scris despre activităţile desfăşurate de SRI cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009, să facă o analiză a tuturor informărilor şi documentelor clasificate pe acest subiect, a anunţat, marţi, preşedintele comisiei, Adrian Ţuţuianu. 

"Urmare a discuţiilor de ieri din comisia specială de anchetă, am decis ca, în cazul în care vom fi sesizaţi în scris cu o solicitare care să privească activităţile desfăşurate de SRI în anul 2009, cu referire la alegerile prezidenţiale, să procedăm la o analiză a tuturor informărilor care sunt documente clasificate pe acest subiect şi să vedem în ce măsură aceste date şi informaţii au relevanţă pentru lucrările comisiei de anchetă privitoare la alegeri", a precizat Ţuţuianu. 

Întrebat dacă membrii Comisiei SRI se vor sesiza şi în privinţa afirmaţiilor fostului şef al SRI George Maior, Ţuţuianu a arătat că, în cazul în care va fi necesar, va cere şi un raport de la SRI pe această temă. 

"Domnul Maior a spus trei lucruri în cadrul audierilor de ieri: presiuni, că SRI a acţionat în limitele legale şi că a sesizat instituţiile statului anumite nereguli legate de procesul electoral. Vom verifica exact ce s-a întâmplat în anul 2009 cu referire la procesul electoral. Toate (documentele - n.r.) sunt la SRI, evident că o să cerem şi un raport şi o să cerem şi documente în măsura în care ele ne sunt necesare pentru a ne formula un punct de vedere", a adăugat Ţuţuianu. 

Sursă: Agerpres
Subiecte în articol: activitate SRI Adrian Ţuţuianu
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Șeful Casei de Pensii pune punct speculaţiilor legate de banii seniorilor